Gemeente 's-Hertogenbosch

12-03-2010
Bestuurlijke trekker culturele hoofdstad

Provinciale Staten van Brabant hebben aan de Commissaris van de Koningin, de heer W. van de Donk gevraagd om als boegbeeld te gaan optreden voor het programma `2018 Brabant Culturele Hoofdstad van Europa'. Mede namens de colleges van Tilburg, Eindhoven, Breda, Helmond en 's-Hertogenbosch (BrabantStad) heeft de Commissaris aan burgemeester Rombouts het verzoek gedaan de doorontwikkeling voor het programma 2018 Culturele Hoofdstad, als bestuurlijke trekker te gaan leiden.

De heer Rombouts is ondermeer gevraagd omdat 's-Hertogenbosch, met het project Jheronimus Bosch 500 als onderdeel van het BCH2018 programma, al een ver uitgewerkt plan heeft en daarmee de nodige kennis heeft opgebouwd. Burgemeester Rombouts heeft ingestemd met dit verzoek. De komende maanden gaan burgemeester Rombouts en van de Donk de steden bezoeken en gesprekken voeren met de afzonderlijke colleges aangevuld met belangrijke `stakeholders' uit deze steden. Daarna werken zij aan een conceptplan.

Naar verwachting kan er voor de zomer van 2010 een voorstel worden aangeboden aan de provincie en de gemeenten. Daarna wordt een uitspraak gevraagd van de gemeenteraden in BrabantStad en Provinciale Staten.