Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerij ontdekt na tip

Wijchen, 12-03-2010 o Naar aanleiding van een anonieme tip eerder deze maand is de politie in Wijchen met een onderzoek gestart. Dinsdag gingen politieagenten naar een woning in de Saltshof 24e straat waar zich vermoedelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Dit bleek inderdaad het geval. Een 29-jarige Wijchenaar werd aangehouden.

De agenten deden onder meer een warmtemeting en troffen boven in de woning twee professioneel ingerichte hennepkwekerijen aan. Planten werden niet aangetroffen, wel lag er een hoeveelheid hennep op de grond. Een Nuon-medewerker was bij de politieactie aanwezig voor controle op illegale stroomaftap. Alle spullen werden in beslag genomen en zijn vernietigd.

Goederen in beslag genomen
Behalve de hennepkwekerij trof de politie een hoeveelheid goederen aan die voor verder onderzoek zijn veilig gesteld. Daaronder een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een bromfiets die als gestolen gesignaleerd stond. Aan de bromfiets vindt verder technisch onderzoek plaats.

De 29-jarige Wijchenaar is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en Wet Wapens en munitie. De man werd in verzekering gesteld en verhoord. Later in de week is hij weer in vrijheid gesteld, maar het politieonderzoek wordt voortgezet.
(08)

Laatst gewijzigd 12-03-2010 9:53 | © Regio Gelderland-Zuid |