Ingezonden persbericht


Voorronde / Stadsfinale Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 op Cruyff Court Muziekbuurt Veld

12-03-2010, Rijswijk. Afgelopen woensdag 10 maart 2010 vond op het Cruyff Court Muziekbuurt Veld de voorronde / Stadsfinale van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 Rijswijk plaats. OBS 't Prisma heeft het jongenstoernooi weten te winnen, daar waar de Godfried Bomanschool bij de meisjes er met de winst vandoor ging. Zij mogen een jaar lang met trots de titel Cruyff Courts Kampioen van Rijswijk dragen. Daarnaast plaatsen zij zich voor één van de vier Regiofinales, die op vier woensdagen in april plaatsvinden. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich uiteindelijk voor de Landelijke Finale in Amsterdam waar wordt gestreden om de titel: "Cruyff Courts Kampioen van Nederland 2010".

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs. Op initiatief van de Johan Cruyff Foundation wordt dit toernooi voor de vierde keer op de Cruyff Courts door heel Nederland georganiseerd. Dit jaar zijn er drie bekende voetballers als ambassadeurs verbonden aan dit toernooi, het zijn Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder en Eljero Elia. Als winnaars van de Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar weten zij hoe belangrijk het is dat kinderen de ruimte krijgen om op straat of op een Cruyff Court te voetballen. Omdat zij het belang van de Cruyff Courts als geen ander begrijpen staan zij op de posters van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6.

Het toernooi was één groot succes! Jongens en meisjes van acht teams, afkomstig van vier scholen streden met respect voor elkaar om de winst.

Fair Play Award
Sportiviteit en samenspelen zijn belangrijker dan winnen. Daarom wordt bij iedere Stadsfinale de Fair Play Award uitgereikt. Het team dat zich het sportiefst gedraagt op en buiten het veld wint deze prijs. Het klassement wordt opgemaakt aan de hand van de 14 regels van Johan Cruijff. De Shalomschool is de winnaar geworden van de Fair Play Prijs. De Cruyff Foundation heeft alle deelnemende scholen een waardecheque van E 14,- gegeven. Deze kunnen zij doneren aan een project voor kinderen met een beperking. Hiermee benutten zij de mogelijkheid die ze hebben om iets terug te doen en ook jeugd in beweging te brengen.

Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging
"Als je de mogelijkheid hebt om iets voor een ander te doen, dan moet je dat doen". Met deze gedachte heeft Johan Cruijff zijn eigen Foundation in het leven geroepen en draagt hij zo dagelijks bij aan het in beweging brengen van kinderen en jongeren.

De Cruyff Foundation neemt het initiatief voor de aanleg van Cruyff Courts, de moderne variant van het aloude trapveldje dat aangelegd wordt om een veilige plek in de buurt te creëren waar jeugd kan sporten en spelen. Daarbij werkt de Foundation samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, gemeentelijke instanties en overheden.

Daarnaast heeft de Foundation speciale aandacht voor kinderen met een beperking. Maar ook voor kinderen die gewoon een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Juist voor kinderen is sport en spel belangrijk, maar bovenal is sport natuurlijk ook gewoon leuk en gezond!




Ingezonden persbericht