Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


12-03-2010
Exportmonitoring USA Afrikaanse Fruitmot

Het KCB is door de PD aangewezen om het monitoringprogramma voor de Afrikaanse Fruitmot (AFM) ten behoeve van de export van Nederlandse Capsicum spp, waaronder paprika's en pepers, uit te voeren. Meer informatie en aanmeldingsformulieren zijn te downloaden via www.kcb.nl.

De monitoring wordt met behulp van feromoonvallen uitgevoerd bij telers van Capsicum spp, waaronder paprika's en pepers, en exportbedrijven en pakstations waar Nederlandse Capsicum spp, waaronder paprika's en pepers, voor export naar de U.S.A. (Verenigde Staten van Amerika) worden aangeboden. Bedrijven moeten zich aanmelden bij het KCB.

Aanmelden
Alle aanmeldingen voor deelname aan de exportmonitoring op de Afrikaanse Fruitmot dienen per fax of email te worden ingediend bij het hoofdkantoor van het KCB. Exporteurs en pakstations moeten het formulier Aanmelding exporteurs/pakstations t.b.v monitoring Afrikaanse Fruitmot voor export Capsicum spp naar de U.S.A. gebruiken. Uitvoering van de monitoring gebeurt op basis van het door de sector en het ministerie van LNV (PD) opgestelde Action Plan dat door de autoriteiten van de U.S.A. (Aphis) is goedgekeurd. Zie www.kcb.nl. De kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht bij het deelnemende bedrijf.