Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Libelle lanceert Rode Kater app

Hoofddorp, 12 maart 2010 - Sinds deze week kunnen bezitters van een iPhone of Windows smartphone gratis elke dag een nieuwe cartoon van de Rode Kater, het boegbeeld van de gelauwerde strip van Jan, Jans en de kinderen, op hun mobieltje zien.

Iedere werkdag becommentarieert de Rode Kater de dagelijkse actualiteit in een dagstrip. Libelle is hiermee het eerste vrouwenblad dat een eigen app lanceert.

Nieuwe vorm
Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de stripfamilie in Libelle werd een nieuwe cartoonvorm in drie plaatjes bedacht waarmee de Rode Kater zijn territorium kon uitbreiden naar nieuwe mediaplatforms. Sinds januari staat de Rode Kater-cartoon in dagblad Sp!ts en die is nu dus ook als applicatie voor iPhone en Windows smartphones te zien.

De iPhone is gratis te downloaden uit de App Store, via Windows Mobile Marketplace en www.libelle.nl.

Over Libelle


* Met een wekelijkse oplage van bijna 500.000 per week en een sitebezoek van 400.000 bezoekers per maand bereikt Libelle ruim 32% van de Nederlandse vrouwen en 11,6% van de Nederlandse mannen.


* Op de 14de Libelle Zomerweek van 17 t/m 23 mei worden 80.000 bezoekers verwacht

Over Sanoma Uitgevers

Sanoma Uitgevers is met bijna 75 publiekstijdschriften, 180 websites, 15 mobiele sites en 9 apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met alle media circa 90% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (bron NOM-STIR).

Sanoma weet wat er leeft. Bij lezers van tijdschriften, bij bezoekers van sites en evenementen. Sanoma weet hoe doelgroepen denken, wat ze doen en laten. En die kennis delen we graag met onze business partners.

In 2009 haalde Sanoma Uitgevers met haar dochters een omzet van 493,2 miljoen euro. Sanoma Uitgevers maakt deel uit van Sanoma Magazines, een divisie van de Sanoma Group, een Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl

Noot voor de redactie (