Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Datum: 12-03-2010

ZZP-ers ondersteunen elkaar om meer klanten te vinden

ZPP-ers staan onder druk in de huidige recessie-economie. Tarieven zijn lager en er is minder werk. Het zoeken naar nieuwe klanten en opdrachtgevers blijkt voor velen een groot struikelblok. Maar dat kan ook anders. Als zelfstandigen elkaar ondersteunen, komen ze sneller tot actie en halen ze gemakkelijker klanten binnen. Dit ervaren deelnemers van het Get Clients Now!-programma, een Amerikaanse acquisitiemethode, die ook in Nederland wordt aangeboden. Sinds de introductie van het programma in 2004 maakten meer dan 1000 zelfstandigen er succesvol gebruik van.

Amerikaanse acquisitiemethode ook in Nederland succesvol

"Aan vakmanschap meestal geen gebrek bij de zelfstandig ondernemer. Jezelf verkopen is echter een ander verhaal. Het is een vaardigheid die je niet geleerd hebt, net als boekhouden," zegt Laura Babeliowsky, die het Get Clients Now! in Nederland heeft geĂŻntroduceerd. "En dat terwijl het zo belangrijk is; zonder klanten geen bedrijf. Klanten benaderen voelt als een schoen tussen de deur zetten. Veel ZZP-ers nemen daardoor te we weinig actie en schuiven acquisitie voor zich uit. De recessie heeft dit er niet gemakkelijk op gemaakt. Maar het kan wel degelijk anders: wie veel actie neemt, heeft de meeste kansen en kan floreren, ook in deze economie."

Get Clients Now! is in de Verenigde Staten ontwikkeld door C.J. Hayden, speciaal voor het groeiende leger zelfstandige dienstverleners, van coaches tot webdesigners. De onderneemster schreef een boek met ruim honderd tactieken en tips voor het werven van opdrachten. "Zeer praktisch," aldus Laura Babeliowsky. "Gecombineerd met een gezamenlijke starttraining en het samenwerken in groepen met andere ZZP-ers is het een geweldige methode. Je leert niet alleen wat de beste manieren zijn om acquisitie te doen, maar je wordt ook gestimuleerd om het echt in de praktijk te gaan brengen. Voor je uit schuiven is niet langer mogelijk. En dat levert resultaat op, gegarandeerd."

Babeliowsky, zelf ervaren ondernemer, is door C.J. Hayden gemachtigd de methode in Nederland aan te bieden. Maandelijks gaan groepen van start. De methode is vooral geschikt voor zelfstandigen in vrije beroepen en dienstverleners, zoals adviseurs, trainers, coaches, ontwerpers, fotografen etc. Zowel starters als al langer gevestigde ondernemers maken er succesvol gebruik van.

De kern van het programma Get Clients Now! is een actieplan dat bestaat uit welgeteld 28 dagen. Tijdens een gezamenlijke startbijeenkomst krijgen de deelnemers uitleg in de grondbeginselen van marketing en stellen ze hun persoonlijke actieplan op. In de 28 dagen daarna voeren ze het plan uit. Daarbij coachen de ZZP-ers elkaar, bespreken elkaars voortgang en prikkelen elkaar zoveel mogelijk actie te ondernemen. Het programma kost 450 euro excl. inclusief boek. Meer informatie is te vinden op http://www.getclientsnow.nl .