Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 maart 2010

PERSBERICHT

SPEELFILMS IEP! en KIKKERDRIL IN DE PRIJZEN

Deze week zijn twee producties van Lemming Film in de prijzen gevallen. De familiefilm IEP! heeft de GRAND PRIX DE MONTREAL ontvangen op het FIFEM festival in Canada. En op het Cairo International Film Festival is KIKKERDRIL onderscheiden met de GOLDEN CAIRO.

De speelfilm IEP! is op het FIFEM (Festival International du Film pour Enfants de Montreal) door de internationale vakjury onderscheiden met de belangrijkste prijs van het festival: de Grand Prix de Montreal. De film werd vertoond in aanwezigheid van de hoofdrolspeelster Kenadie Jourdin-Bromley, die in Canada woont.

IEP! beleefde afgelopen februari zijn wereldpremière op het internationale filmfestival van Berlijn. In de komende maanden is IEP! geselecteerd voor meerdere internationale filmfestivals, waaronder het Film Festival in Leeds (UK), het Film Festival for Youth in Halifax (Canada) en het International Film Festival Junior in Stockholm (Zweden).

IEP! vertelt het verhaal van Viegeltje, een meisje met vleugels in plaats van armen. De film is gebaseerd op het veel bekroonde kinderboek IEP! van Joke van Leeuwen en is een coproductie met A Private View en NPS. IEP! is op 17 februari in Nederland in première gegaan en ontving begin maart de Gouden Film voor de 100.000e bezoeker in Nederland. De film wordt uitgebracht door Independent Films en draait momenteel nog in 88 bioscopen in het land.

KIKKERDRIL, een muzikale roadmovie van regisseur Simone van Dusseldorp, is een coproductie met de KRO en in Nederland afgelopen jaar uitgebracht door distributeur A- Film. KIKKERDRIL werd afgelopen jaar al meerdere keren beloond met internationale prijzen uit o.a. Noorwegen, Uruguay, Korea en Duitsland.

EINDE PERSBERICHT