Politie Gelderland-Zuid

Bekeuringen voor overlast

Geldermalsen, 12-03-2010 o Woensdagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Geldermalsen aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie stond net bij een groep jeugd die voor overlast zorgde op het Marktplein in Geldermalsen toen de man met hoge snelheid

Agenten waren naar het naar het Marktplein gestuurd omdat er klachten waren over geluidsoverlast. Op het plein troffen zij meerdere jongeren aan. Enkele met autos. Uit één auto kwam dusdanig harde muziek dat de eigenaar van de auto hiervoor een bekeuring kreeg. Terwijl de agenten de bekeuring aan het uitschrijven waren kwam er een auto met een behoorlijke snelheid aanrijden. De bestuurder die bij het groepje jeugd stopte werd door de agenten aangesproken op zijn gedrag. De bestuurder, een 20-jarige man uit Geldermalsen had meteen een grote mond en maakte een hoop ophef.

De agenten roken dat hij had gedronken en vroegen hem te blazen. Hij overschreed de maximum toegestane limiet van 85 ug/l voor een beginnend bestuurder. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau daar blies hij 240 ug/l. De politie maakte proces-verbaal op en nam het rijbewijs in. Ook kreeg de man een rijverbod opgelegd van 3 uur. (14)

Laatst gewijzigd 12-03-2010 15:23 | © Regio Gelderland-Zuid |