Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


12/03/10 14:21

Petitie N200 aangeboden in Den Haag

Het college van B&W, in de personen van wethouder Witteman en wethouder Vink, boden samen met de voorzitter en een bestuurslid van de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg op dinsdag 9 maart 2010 een petitie aan in Den Haag.

In de petitie wordt een dringend beroep gedaan op de minister om aan te zetten tot daden en de verwekte verwachtingen waar te maken door de grote overlast weg te nemen van de vierbaansautoweg door Halfweg.

In de Trajectnota/MER N200 uit 1998 is de problematiek in Halfweg verwoord en onderkend. In de nota staan ook mogelijke oplossingen. In de afgelopen jaren heeft Rijkswaterstaat de inrichting van een deel van de weg enigszins aangepast, echter dit heeft niet geleid tot een wezenlijke verbetering van de situatie. Met oog op de ontwikkeling van de spitsstroken op de A9, zal het verkeer in Halfweg toenemen. Dit komt de leefbaarheid in Halfweg niet ten goede. Deze redenen vormden de aanleiding om de petitie aan te bieden in de commissie voor Verkeer en Waterstaat.

De vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat luistert naar betrokkenen uit het veld, zoals waterschappen, gemeenten en belangenorganisaties. Zo ontvangt de commissie reacties van burgers en organisaties over actuele kwesties.

---