Ingezonden persbericht



SPSound presenteert
Muzikaal in slaap vallen bij SMART Project Space

Vrijdag 12 maart en zaterdag 13 maart | aanvang 22:00 uur | toegang: E 15,00 Locatie: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam Reserveren: reservations@smartprojectspace.net

Smart Project Space presenteert in samenwerking met Slaapwel Records een wel heel bijzondere uitgaansavond. Een select publiek kan op vrijdag 12 maart en op zaterdag 13 maart genieten van een avond vol rustige elektronische muziek om bij in slaap te vallen. Letterlijk, want SMART Project Space wordt omgetoverd tot een grote knusse slaapkamer met daarin 50 opgemaakte bedden.

Na een daverend succes in België verzorgt SMART Project Space de Amsterdamse editie van de Slaapwel Records Labelnights. Het uitgangspunt is eenvoudig, de overgang van wakkere naar een slapende toestand op een esthetische manier zo sfeervol mogelijk laten verlopen. Tijdens de avond staat een selectie "slaapversterkende" concerten centraal. Het publiek kan rustig (slaapkleding wordt aangeraden) op een bed indommelen en wordt een paar uur later op een heerlijk ontbijt getrakteerd. Oorspronkelijk begon curator Wim Maesschalck zelf met het componeren van slaap-inducerende muziek. Het project breidde zich sterk uit en samen met het Leuvense kunstcentrum Stuk ontwikkelde hij het programma verder tot zijn definitieve vorm. Maesschalck nodigde een aantal artiesten uit om samen een album te maken met muziek waarbij luisteraars op een aangenamere manier in slaap vallen. Inmiddels zijn zes albums onder het label uitgebracht.

Muzikanten
Steinbrüchel (ZWI) is de specialist op het gebied van microsound. Met een minimum aan variatie creëert hij een verstilde wereld waarin het prachtig verdrinken is. Greg Haines (UK) gebruikt de cello als houvast in zijn reizen van experimentele elektronica tot neoklassiek. Doordachte composities op basis van fragiele geluiden. Machinefabriek (NL) is een muziekant met tientallen releases en samenwerkingen. Zijn genre gaat van meditatieve drones tot clicks & cuts. Hij maakt de mooiste muziek uit ruis, tandenborstels, singing bowls, field recordings - en als het even kan ook met doodgewone instrumenten als piano en gitaar.

SPSound: Friday Selection is een wekelijks muziekprogramma waarin lokale en internationale muziekkunstenaars optreden, variërend van avontuurlijke indiebands tot elektronische glitch hop acts.