Stadsdeel Amsterdam-Noord

Finalisten nieuw Amsterdams havenlied bekend: ontknoping muziekcompetitie op 12 maart in de Melkweg

Op 23 februari is bekend geworden welke acht muzikale acts tot de finaleselectie behoren in de zoektocht naar een nieuw Amsterdams havenlied. Zij strijden op vrijdag 12 maart in de Melkweg voor de eerste prijs: het uitbrengen van hun havenlied als single en een optreden op SAIL 2010. De selectie is gemaakt door een vakjury die onder leiding staat van Ellen ten Damme. Bijna 200 bands, singer-songwriters, koren en solisten stuurden hun inzending op.

Muziekcompetitie

De muziekcompetitie is in het leven geroepen door Haven Amsterdam. Heel muzikaal Nederland kon een nieuw havenlied schrijven om de Amsterdamse haven in de schijnwerpers te zetten voor SAIL2010. Iedereen kent natuurlijk het lied van Jacques Brel: `Le Port d'Amsterdam', maar dat is al lang geleden. Daarom moet er een nieuw eigentijds Amsterdams havenlied komen.

Ellen met finalisten

Finale in de Melkweg

Op vrijdag 12 maart is de grote finale in poptempel de Melkweg. Daar zullen de acht finalisten optreden voor het oog van de vakjury die naast Ellen ten Damme ook bestaat uit andere prominenten uit de muziekindustrie en de directeur van Haven Amsterdam. Na die avond zullen we weten wie het nieuwe Amsterdamse havenlied heeft gemaakt. De finale is gratis toegankelijk. De deuren gaan open om 19.30 uur en de aanvang is 20.00 uur.

Ellen met finalisten

De acht finalisten zijn, David Feltkamp, Dominique Engers, Geert Jan Hoek, Harry Slinger & Paradise, Mick Harren, Zorita, Vlucht13 en Zanph.

Meer informatie?