Ingezonden persbericht



1 maart 2010

ANNE VAN EGMOND 12,5 JAAR BIJ RTV NOORD-HOLLAND

Het succesvolle programma Egmond Binnen bestaat 12,5 jaar. Op zaterdag 13 maart om 17:00 uur draait presentatrice Anne van Egmond haar favoriete muziek en ontvangt zij bekende gasten die haar al jaren steunen.

Op zaterdag 13 maart zendt RTV Noord-Holland een speciale uitzending van 'Egmond Binnen' uit om het jubileum van 12,5 jaar te vieren. Anne van Egmond ontvangt bekende gasten en fans van het programma live vanuit de studio in Amsterdam. Ook is er live-muziek van o.a. Bas en Katelijne van Otterloo & Friends en Gé Titulaer en draait Anne muziek van Guy Mitchell, Doris Day, Louis Armstrong & Bing Crosby uit 'De Familie Doorsnee' en Spike Jones.

En het gaat zo
In 'Egmond Binnen' helpt Anne mensen om op een titel of artiest te komen: "Een groot succes is mijn rubriek En het gaat zo.... Vaak komen mensen niet op de titel of de artiest van een liedje dat al jaren in hun kop zit. Deze mensen mogen mij bellen in de uitzending en ze mogen wat ze zich herinneren even hummen of neuriën. Binnen een paar maten weet ik eigenlijk altijd wie het zingt en hoe het heet. Daar kan geen computer tegen op! En dan vraag ik natuurlijk aan de mensen wat de herinnering aan dat liedje is, want er zit altijd een mooi verhaal aan vast.”

Anne van Egmond
Met een radiootje onder de dekens luisterde Anne van Egmond stiekem naar Showboat van de VARA, naar Tierelantijnen van de KRO en Radioscoop van de AVRO. Na diverse radioprogramma's gepresenteerd te hebben bij de KRO, AVRO en Classic.FM en begon ze in 1998 met 'Egmond Binnen' op Radio Noord-Holland. De formule van vergeten muziek en ontroerende verhalen van luisteraars bleek een geweldig succes. Nu, twaalf-en-een-half-jaar later, is het programma nog steeds mateloos populair bij de luisteraars van Radio Noord-Holland.

Jubileumuitzending 'Egmond Binnen':
zaterdag 13 maart tussen 17 en 19 uur live op RTV Noord-Holland


Noot voor redacties
Noot aan de redactie (