Ingezonden persbericht


Op 12 en 13 maart 2010 is het weer zover. Dan organiseren wij het 2e Capoeira evenement van Uniao Capoeira uit Apeldoorn. De leerlingen zullen dan gedoopt worden tot echte capoeiristas. Alle voorbereidingen zijn al volop in gang.

De Batizado en Troca de Cordas is een jaarlijks terugkomend evenement, waarin de leerlingen van Uniao Capoeira een nieuw koord zullen krijgen. De leerlingen die voor het eerst meedoen aan het evenement zullen door een Capoeira leraar gedoopt (batist) worden tot capoeirista. Dit houdt in dat ze een bijnaam krijgen en ze zullen hun eerste koord krijgen. Capoeiristas die hun Batizado al hebben gehad krijgen, indien ze genoeg vorderingen hebben gemaakt, een hoger koord (Troca de cordas).

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de batizado zullen de leerlingen 2 dagen verschillende workshops doen. We beginnen vrijdagavond met workshops en rodas. Zaterdag zullen er meer workshops, rodas en optredens volgen van capoeira, maculele (capoeiradans met stokken) en samba. De Batizado en Troca de corda is ook op zaterdag.

Voor iedereen die nog nooit capoeira heeft gedaan wordt er op zaterdagmiddag een open workshop capoeira gegeven. Hier heb je de kans om de basisbewegingen te leren van capoeira. Houd de website in de gaten, want daar komt binnenkort het programma op te staan!

Zaterdagavond sluiten we het evenement af met een groot Braziliaans feest in Cafe Sam Sam.

Axe, Lambada, Forro, Zouk en Samba zullen door DJ Cuba gedraaid worden. Verder is er een speciaal optreden van capoeira-, maculele- en sambadanseressen en de percussie band Brazil Beats.

Uiteraard is er caipirinha (Braziliaanse cocktail) aanwezig.

Het evenement vindt plaats op vrijdagavond 12 maart van 18.00 to 20.00 in de gymzaal van de Eekschillersdreef en zaterdag 13 maart van 12.00 tot 17.00 uur in sporthal Sprengeloo.

Het Braziliaanse feest is zaterdagavond 13 maart van 21.00-02.00 in Cafe Sam Sam.



Ingezonden persbericht