Goed om te onthouden


Kinderen kunnen spelenderwijs leren via Noors memoryspel

RHENEN, 20100312 -- Webwinkel Schoolloods.nl heeft de memoryspellen van het Noorse bedrijf Match Learner in haar assortiment opgenomen. De memoryspellen, die verkrijgbaar zijn in Scandinavië, enkele Europese landen en de VS, helpen kinderen tot 12 jaar spelenderwijs bij het ontwikkelen van hun rekenvaardigheden en bij het herkennen van vormen en kleuren.

Spelenderwijs leren
Ivo van Bochove, eigenaar van Schoolloods.nl: "Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en spelen graag. Match Learner maakt hiervan gebruik door spelen met leren te combineren in negen verschillende memoryspellen. De basis van memory blijft gelijk, namelijk twee gelijke plaatjes zoeken en onthouden waar ze zich in het spel bevinden. Maar in plaats van het getal ´4´staat op het ene kaartje nu bijvoorbeeld 2 + 2 en op het andere 1 + 3." Er zijn acht soorten gericht op rekenen: vermenigvuldigen, optellen, breuken, percentages, nummers & aantallen, aftrekken, decimalen en delen. Daarnaast is er een memoryspel dat jongere kinderen helpt bij het herkennen van vormen en kleuren. Meer informatie en de webwinkel zijn te vinden op www.schoolloods.nl.

Over Schoolloods.nl
Schoolloods.nl, voorheen Kindertoetsenbord.nl, is leverancier van innovatieve hulp- en leermiddelen voor het primair en speciaal onderwijs. Bij voorkeur worden producten aangeboden die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn, zoals een speciaal toetsenbord met kleine letters - waarmee kinderen eenvoudiger leren omgaan met de computer, een kindermuis die is afgestemd op de kleinere kinderhand en toetsenborden met een antibacteriële coating. Ook particulieren kunnen in de webwinkel terecht.

Schoolloods.nl