Saxo Bank ziet handel in CFD's fors toenemen


KOPENHAGEN, 20100312 -- Saxo Bank, specialist in beleggen, heeft het handelsvolume van zijn CFD's (Contracts for Difference) sinds hun introductie sterk zien stijgen. Het aantal transacties met de CFD's op 's werelds meest liquide grondstoffen, die de Saxo Bank in juni vorig jaar op de markt bracht, is sindsdien met ruim 40% toegenomen.

Bij Saxo Bank is het sinds juni vorig jaar mogelijk om met CFD's te handelen in ruwe olie, tarwe, suiker, sojabonen, mais, koffie en cacao. Het CFD-aanbod van Saxo Bank is daarna vanwege de populariteit sterk uitgebreid met onder meer goud en zilver; in december kwam er bovendien nog een CFD voor CO2-emissies bij. De CFD op ruwe olie is met afstand het populairst: deze werd bijna 450.000 keer verhandeld sinds de introductie.

"De voornaamste reden waarom beleggers graag met CFD's handelen, is de flexibiliteit die ze bieden wat betreft exposure," zegt Ole S. Hansen, Specialist Traded Futures & Fixed Income. In ruwe olie bijvoorbeeld kun je met een CFD al beleggen vanaf 25 vaten, terwijl de instap met een termijncontract op minimaal duizend vaten ligt. Vermenigvuldig dat met de huidige olieprijs, $81, dan is het niet moeilijk te begrijpen waarom velen zich niet prettig voelen bij een exposure van $81.000 met slechts één positie."

Een tweede voordeel van CFD's zijn volgens Hansen de mogelijkheden die ze binnen een portefeuille bieden: "Beleggers diversifiëren er hun portefeuille mee door posities in verschillende CFD's in te nemen. Zo spreiden ze het risico en verminderen ze de algehele volatiliteit. Bovendien is de prijs all-inclusive, er zijn geen wisselkoersen of brokerage fees waar je nog rekening mee moet houden."

De eerste CFD's van Saxo Bank werden geïntroduceerd om beleggers te laten profiteren van de enorme groei die de online beleggingsbank in 2008 zag in de futuremarkten voor energie, metalen en agrarische grondstoffen. Emiel Kuiken, Senior Equity Trader van Saxo Bank Nederland, benadrukt echter dat er geen groene markt vereist is voor succesvolle handel met CFD's. "De CFD geeft naast de mogelijkheid om long te gaan in een beleggingscategorie, ook de mogelijkheid een shortpositie in te nemen. Beleggers zijn daardoor dus niet afhankelijk van stijgende koersen."

Saxo Bank





Ingezonden persbericht