Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wibi in Luxor: van Liszt tot Lion King
Twee exclusieve theatrale concerten in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart geeft pianovirtuoos Wibi Soerjadi twee exclusieve theatrale pianoconcerten in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. In een oogstrelend decor speelt hij een heel afwisselend programma waaronder klassieke meesterwerken van Liszt, Schumann en de Schilderijententoonstelling van Moesorgski, maar ook met eigen bewerkingen van populaire musicals als Beauty and the Beast, The Lion King en The Phantom of the Opera. Met videoprojecties op verschillende niveaus en een lichtdecor van Uri Rappaport maakt regisseur Jos Groenier dit programma tot een indrukwekkende ervaring voor oog en oor.

Wibi Soerjadi en pianotranscripties
Wibi Soerjadi behoeft geen introductie in Nederland. Hij weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken. Als geen ander imponeert hij zowel kenners als minder ervaren luisteraars met zijn fabelachtige pianotechniek, die hem bij uitstek geschikt maakt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Zijn eigen bewerkingen van eigentijdse populaire muziek uit musicals als Beauty and the Beast en The Lion King passen naadloos in de traditie die Fransz Liszt al twee eeuwen geleden startte met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema's uit die tijd.

Wibi in het theater
Juist het theatrale karakter van zowel de muziek zelf als de uitvoeringen van Wibi Soerjadi was voor Rob Wiegman, directeur van het Luxor Theater in Rotterdam, een reden voor een samenwerking in de vorm van twee exclusieve concerten. Op het toneel van het nieuwe Luxor Theater zijn alle faciliteiten aanwezig zijn voor een bijzondere enscenering die de muziek nog beter uit laat komen. Rob Wiegman:' Wij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om ons publiek te laten genieten van alle verschillende soorten podiumkunst, waarbij kwaliteit en authenticiteit voorop staan. Wibi weet als geen ander hoe hij als pianist moet communiceren met zijn publiek en weet de mooiste taferelen in pianoklanken te vatten. Juist in ons theater hebben wij de technische mogelijkheden om niet alleen de muziek optimaal te laten klinken, maar om ook met licht, decor en vooral ook videoprojecties de muziek een extra dimensie te geven. Ik kijk uit naar de concerten, omdat ik zeker weet dat het een unieke ervaring zal worden'.

Wibi in Luxor wordt exclusief geproduceerd voor het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam door SOLD OUT Touring in samenwerking met Agents After All Theater.

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: vrijdag 12 en zaterdag 13 maart Aanvang: 20.00 uur
Prijs: vanaf ¤ 15

Kaarten zijn te bestellen via www.luxortheater.nl of (telefonisch) te reserveren aan de kassa van het theater, telefoonnummer: 010 - 484 33 33. De kassa is elke dag geopend van 12 tot 18 uur.

Noot voor de redactie,