TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-03-2010

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 12 maart
Nederland 1 - 22.00 uur

80-JARIGE ONTMOET DOODZIEKE ZOON VOOR HET EERST IN 54 JAAR

In vervoering staart Carla naar de babyfoto van haar zoon. Nooit eerder zag de bejaarde Loosdrechtse het kind dat ze kort na de geboorte in 1956 in Parijs weggaf. "Ik was 27 jaar en een dom wicht. Ik trapte in de mooie praatjes van een Tunesiër die me verzekerde 'safe' te vrijen. In werkelijkheid wilde hij me zwanger maken en in de prostitutie dwingen".

Carla stond haar zoon af en bande het voorval uit haar hoofd. Tot enkele weken terug VERMIST bij haar op de stoep stond. Op de redactie was een indringende mail binnengekomen uit Frankrijk van de 54-jarige David: "Ik ben ernstig ziek en in afwachting van een donorlong. Ik vind dit hét moment om mijn Nederlandse moeder te zoeken", schreef hij.

Een zoon op haar oude dag, daar had Carla nooit op gerekend, maar ze reageerde spontaan: "Hij kan mijn long krijgen als die na tachtig jaar nog in aanmerking komt voor transplantatie."

Met Carla ging VERMIST op bezoek in Zuid-Frankrijk. David kan nauwelijks ademhalen en is 24 uur per dag afhankelijk van zuurstof. Hij hoopt vurig op een donorlong: "Een vrouwenlong komt voor een man niet in aanmerking, maar wat een geluk treft mij! Ik zoek een long en vindt mijn moeder."

Vrijdag 12 maart in VERMIST de eerste ontmoeting van Carla en David na 54 jaar.

Kijk voor meer informatie op www.vermist.nl