Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 12-03-2010

Politie zoekt slachtoffer van 'mogelijk' misdrijf

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen gezocht naar een mogelijk slachtoffer van een steekincident wat zich volgens een 38-jarige verdachte afgespeeld heeft op de Willem Dreesweg in Roosendaal. Rond 11.00 uur belde de 38-jarige man, die geen woon- of verblijfplaats heeft, via 112 naar de gemeenschappelijke meldkamer met het verhaal dat hij een onbekende man neergestoken had. Direct spoedde zich de politie ter plaatse. Agenten troffen voor een bushokje aan de Willem Dreesweg de 38-jarige 'verwarde' man aan. Hij vertelde dat hij kort voor de komst van de agenten een willekeurige voetganger met een mes in de buikstreek gestoken had. Het slachtoffer zou na het incident weggelopen zijn in de richting van het centrum. De politie heeft nog in de omgeving gezocht maar trof geen slachtoffer gaan. De verdachte is ingerekend en overgebracht naar het bureau. Een mes, wat de verdachte bij zich had, is in beslag genomen De verdachte verklaarde de hem onbekende man gestoken te hebben omdat hij naar de gevangenis wil. Tot op heden heeft zich echter nog geen slachtoffer gemeld. De politie is daarom dringend op zoek naar deze onbekende man. Ook hoopt de politie in contact te komen met getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Zij vraagt hen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie pakt man op na ingooien ruiten

ZEVENBERGEN - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.00 uur een 29-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. Een getuige meldde dat bij een woning aan de Geerland een tweetal ruiten vernield werden. Agenten troffen ter plaatse twee kapotte ruiten aan. Het onderzoek wat daarop volgde wees in de richting van de 29-jarige man. Agenten hebben hem in een woning in de omgeving aangehouden. Op het bureau bekende hij tijdens het verhoor de vernieling. Hij had vanaf zijn balkon meerdere stenen richting het huis gegooid waardoor de ramen braken.

Politie houdt tweede verdachte van woninginbraak aan

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteren een tweede verdachte, een 37-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak die op 09 maart jl. plaats gevonden heeft in de Rozenstraat. In het belang van het onderzoek is hij op het bureau in verzekering gesteld. Eerder werd in deze zaak een 49-jarige man uit dezelfde stad opgepakt.

Op 09 maart jl. tussen 09.00 uur en 13.00 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Rozenstraat. Door de achterdeur te forceren lukte het de dader(s) de woning binnen te komen. Tijdens de inbraak lag de 33-jarige bewoonster in de woning in bed. Er werd onder andere een laptop buit gemaakt. De politie stelde direct na de melding een onderzoek in wat op 10 maart jl. resulteerde in de aanhouding van de 49-jarige man. Gisteren werd met toestemming van de Officier van Justitie de 37-jarige opgepakt.

Alerte medewerker voorkomt mogelijke overval

ROOSENDAAL - Een alerte 26-jarige medewerker van een bouwmarkt aan het Oostplein heeft vanmorgen mogelijk een overval voorkomen. De man zag op het moment dat hij bij het bedrijf arriveerde in nabijgelegen bosschages persoon die zich verstopte. Tijdens het naderen zag de man uit het groen twee mannen wiens hoofden bedekt waren met bivakmutsen wegrennen. De medewerker informeerde de politie die direct in de omgeving een onderzoek instelde. Een politiehond werd daarbij ingezet. De eerste zoektocht leidde niet tot een aanhouding. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-03-2010 13:33 | © Regio Midden en West Brabant |