Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-03-2010

Dronken automobilist negeert rijverbod

BREDA - De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Drunen. Agenten stelden een onderzoek nadat getuigen hen erop gewezen hadden dat een auto met hoge snelheid over de vismarkt gereden had. De politie trof de auto met twee inzittenden aan op de Valkenberglaan. Omdat de agenten de auto niet hadden zien rijden, kreeg de 24-jarige man, die op dat moment achter het stuur zat een rijverbod, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Korte tijd later zagen agenten de auto alsnog rijden in de Ignatiusstraat. De Drunenaar mocht mee naar het bureau waar een ademtest uitwees dat hij 605 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Volgens het systeem was het niet de eerste, maar de derde keer dat de man in aanraking met politie en justitie kwam voor het rijden onder invloed. Hij krijgt een proces verbaal voor het negeren van een rijverbod en het rijden onder invloed.

Politie pakt Bredanaar met inbrekerswerktuig op

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur in de Schubertlaan een 45-jarige inwoner uit Breda opgepakt. Agenten zochten in de omgeving na een ontvangen melding van een oplettende getuige dat de man zich verdacht gedroeg. Getuigen hadden gezien dat hij door tuinen van woningen liep. Bij het zien van de agenten koos hij het hazenpad. Na een korte achtervolging lukte het de agenten de man in te rekenen. In zijn kleding trof de politie inbrekerswerktuig, zoals een zaklamp en een schroevendraaier aan.

Politie houdt minderjarige aan voor diefstal bromfiets

BREDA - De politie heeft gistermiddag rond 14.30 uur op de Wilderen een 15-jarige jongen uit Ulvenhout aangehouden. Agenten stelden een onderzoek in nadat twee jongens vanuit een fietsenstalling van een school aan de Paul Krugerlaan een bromfiets hadden weggenomen. Camerabeelden hadden de diefstal vastgelegd. Direct bij het
constateren werd het tweetal, geen leerlingen van de school, gevolgd waarop ze de bromfiets loslieten en weg vluchtten. In de Wilderen zagen agenten één van jongens lopen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. Ondanks de vastgelegde beelden ontkende hij tijdens het verhoor de diefstal.

Politie onderzoekt inbraak in school

ETTEN-LEUR - De politie onderzoekt een inbraak die vannacht, tussen
01.30 uur en 04.00 uur heeft plaats gevonden in een school aan het Slagveld. Er werden beamers uit het gebouw weg genomen. De dader(s) verschafte(n) zich de toegang door een ruit aan de voorzijde te vernielen. De politie stelde diverse sporen veilig en trof tijdens haar zoektocht in een nabijgelegen plantsoen de weggenomen beamers aan.

Politie en belastingdienst controleren het verkeer

ETTEN-LEUR - De politie heeft gisteren, in samenwerking met de belastingdienst een algemene verkeerscontrole ingesteld. Tussen 13.00 uur en 21.00 uur werd het verkeer op de Oude Bredaseweg gecontroleerd. Ruim 2800 voertuigen en bestuurders passeerden het controlepunt. De politie inde enkele boetes en deelde in totaal 23 bekeuringen uit voor onder andere niet handsfree bellen, het overschrijden van de maximum snelheid en het niet dragen van de autogordel. De belastingdienst wikkelde een totale belastingschuld van 135.000 Euro af. Daarvoor werd er beslag gelegd op 16 voertuigen en een geldbedrag van 4900 euro geïncasseerd.

Politie pakt tweetal op voor openlijke geweldpleging

BREDA - De politie heeft vanmorgen rond 07.00 uur op de Belcrumweg twee mannen van 21 en 26 jaar beiden uit Breda aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten namen een kijkje na een ontvangen melding van een inbraakalarm bij een transformatorhuis. Ter plaatse zagen de agenten een ladder tegen het hekwerk wat het gebouw omheinde. De politie trof op het terrein het tweetal aan. Beiden waren stenen aan het gooien naar het transformatorhuis.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-03-2010 13:31 | © Regio Midden en West Brabant |