Gemeente Wervershoof


* Besluiten raadscommissie en raad op 11 maart

Besluiten raadscommissie en raad op 11 maart

12-03-2010
Afgelopen donderdag zijn in de raadsadviescommissie en in de extra vergadering van de raad verschillende insprekers aan het woord geweest, mededelingen gedaan en belangrijke besluiten genomen. Een samenvatting van de besluitenlijst:

Agendapunt 3 : Spreekrecht burgers.
De heer Swart spreekt, namens meerdere winkeliers, in onder agendapunt 5. Ontwikkeling Centrumgebied Molenhoek.
De heer De Boer spreekt, namens de heer Entius, in m.b.t. het toegevoegd agendapunt 14. Voorbereidingsbesluit Zwaagdijk 227.

Agendapunt 7 : Ingekomen stukken en actieve informatieverstrekking De heer Vletter deelt mee dat de 2de Kamer heeft uitgesproken het wetsontwerp herindeling WAM gemeenten spoedig te willen behandelen.

Besluitenlijstextra raadsvergadering :

Agendapunt 4 : Voorstel nr. 17, tot vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor perceel Zwaagdijk 227

De raad besluit:

1. Te verklaren dat voor het gebied Zwaagdijk 227, zoals op de gewaarmerkte tekening nader is aangeduid, een bestemmingsplan wordt voorbereid;

2. Te bepalen dat:
a. het, behoudens ontheffing van burgemeester en wethouders, verboden is om het gebruik van gronden en/of opstallen in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is te wijzigen; b. Burgemeester en wethouders ontheffing kunnen verlenen van het verbod, mits de voorgenomen ontwikkeling niet strijdig is met het bepaalde in de Structuurvisie Wervershoof 2020.

Stemming: : Zonder hoofdelijke stemming is het ontwerpbesluit verworpen.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171