Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Vragen van de leden Wolbert en van Dijken (beiden PvdA) aan de minister van Volkgezondheid, Welzijn en Sport

over een woonboerderij voor verstandelijk gehandicapten


1. Kent u het artikel "IGZ: Directie Zorghoeve Diogenes moet terugtreden"?{1}


2. Deelt u de mening dat het aangekondigde inspectiebezoek over een half jaar te laat is? Zou, gezien de ernst van de situatie op dit moment, een eerdere toets op de vorderingen in kwaliteit niet voor de hand liggen?


3. Op grond van welke overweging veronderstelt de Inspectie dat de Raad van Commissarissen nu gaat optreden, terwijl ze de schrijnende situatie voor de bewoners het afgelopen half jaar niet heeft weten te verbeteren?


4. Deelt u de mening dat door de geconstateerde ondermaatse zorg de kwaliteit van zorginstellingen op basis van pgb's opnieuw ter discussie staan?


5. Kunt u aangeven hoe opgetreden wordt naar niet-jaardocumentplichtige instellingen totdat de op handen zijnde inwerkingtreding van de WUBHV (Wet uitbreiding bestuurlijke handhaving volksgezondheidswetgeving) een feit is?


6. Kunt u aangeven wanneer het keurmerk voor commerciële zorgaanbieders, waar om gevraagd is middels de motie Wolbert (30597 nr. 54) en waaraan u refereert in de brief van 1 februari jl. (30597 nr. 134) klaar is?

{1} Zorvisie- IGZ: Directie Zorghoeve Diogenes moet terugtreden- 10 maart 2010