Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2010

Inhaalverbod vrachtwagens

Rijssen

Politie Twente heeft speciaal gecontroleerd op het inhaalverbod van vrachtauto's op de A1. Hiermee hoopt ze de verkeersveiligheid te verhogen en de frustratie bij overige weggebruikers weg te nemen.

Vrachtauto's die inhalen staan in de ergernis top tien van weggebruikers op nummer vijf. Op donderdag 11 maart, tussen 15.00 uur en 18.30 uur, heeft politie Twente in samenwerking met een helikopter van het KLPD gecontroleerd op deze overtreding op de A1 tussen Azelo en Bathmen. In totaal werden achtien vrachtauto's bekeurd. De overtreding kost E 160, 00. Van de beboete chauffeurs waren drie buitenlandse chauffeurs die niet meteen de bekeuring konden betalen. Hun voertuigen werd staande gehouden tot de boete betaald werd. (2010021734)

Tijdens een verkeerscontrole in Rijssen zijn 34 processen-verbaal uitgeschreven

Rijssen

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole tijdens de verkeers handhavingweek in Rijssen op donderdag 11 maart 34 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden onder andere gehouden op de Markeloseweg, Enterstraat en Elsenerveldweg.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het rijden onder invloed van alcohol, het niet kunnen tonen van een rijbewijs op eerste vordering, het inrijden op een geslotenverklaring, het niet dragen van een autogordel en diverse andere overtredingen. (2010021734)

Alcomobilist zonder rijbewijs raakt auto kwijt

Rijssen

Een 42-jarige automobilist uit Holten raakte donderdag 11 maart zijn auto kwijt, omdat hij wederom onder invloed van alcohol een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Donderdagmiddag 11 maart omstreeks 15.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Enterstraat in Rijssen, een bestuurder van een auto omdat de bestuurder en bijrijder beiden geen gordel droegen. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 42-jarige man uit Holten, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,40 promille uit. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en wederom zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol te hebben gereden nadat hij een aantal weken geleden ook hiervoor was aangehouden. In opdracht van Justitie is de auto in beslag genomen. (2010021701)

Bij een verkeerscontrole in Losser zijn 40 processen-verbaal uitgeschreven

Losser

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Losser op donderdag 12 maart 40 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden tussen 09.00 uur en 12.30 uur op verschillende locaties in Losser gehouden. Gecontroleerd werd onder andere op: snelheid, autopapieren, het dragen van een autogordel en de technische staat van de auto's.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km per uur (hoogst gemeten snelheid was op die locatie 78 km per uur), het rijden zonder geldig rijbewijs, het rijden met gladde autobanden en diverse andere overtredingen. (2010021681)

Bij een verkeerscontrole in Ambt Delden zijn 18 processen-verbaal uitgeschreven

Ambt Delden

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Ambt Delden op donderdag 11 maart 18 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden tussen 10.00 uur en 16.30 uur gehouden op diverse locaties in Ambt Delden.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het overschrijden van de maximum snelheid, niet hands-free bellen, het niet dragen van een autogordel en diverse andere overtredingen. (2010021717)

Vechtpartij, politie zoekt getuigen Almelo
Dinsdagavond 9 maart, omstreeks 19.30 uur werd gemeld dat er een vechtpartij was aan het Binnenhof in Almelo. Als de politie ter plaatse komt blijkt dat de vechtersbazen al zijn vertrokken. Inmiddels is er na aanleiding van de vechtpartij een aantal aangiftes van mishandeling gedaan. De politie Twente, team Almelo, is een onderzoek gestart en vraagt eventuele slachtoffers en getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844.

In verband met het mogelijk negatief beïnvloeden van het onderzoek worden geen gegevens van de slachtoffers vermeld. (2010021035)

Twee gewonden na aanrijding
Manderveen
Een 21-jarige automobiliste uit Deurne en een 62-jarige bijrijdster uit Vianen raakten donderdag 11 maart gewond na een aanrijding in Manderveen.

Donderdag 11 maart omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Pottersweg in Manderveen. Een 64-jarige automobilist uit Vianen reed over de Pottersweg en verleende ter hoogte van de kruising Bovenbroeksweg geen voorrang een 21-jarige automobiliste uit Deurne. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 21-jarige automobiliste en een 62-jarige bijrijdster van de 64-jarige automobilist raakten gewond. Beiden werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2010021727)

Notoire winkeldief negeert winkelverbod Enschede
Een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdag 11 maart aangehouden, omdat hij een winkeldiefstal had begaan terwijl de man een winkelverbod had.

Donderdag 11 maart kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Een oplettende medewerker van een winkel aan het Van Loenshof zag een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man, een 49-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats een rode kaart had in verband met eerdere winkeldiefstallen. De man mocht aan 480 winkels, waaronder de winkel waar hij zojuist iets had gestolen, geen bezoek mocht brengen. De 49-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010021733)

Drugscontrole op scholen

Rijssen - Holten

In het kader van de handhavingsweek die van 8 tot en met 13 maart wordt gehouden in de gemeente Rijssen - Holten, is op woensdag 10 maart op enkele scholen in het voortgezet onderwijs in de gemeente Rijssen-Holten gecontroleerd op de aanwezigheid van drugs. Hierbij is gebruik gemaakt van een speurhond van de politie, die opgeleid is in het opsporen van verdovende middelen.

Op geen van de gecontroleerde scholen werden drugs aangetroffen. Wel werd een 16-jarige leerling uit Rijssen verhoord, omdat bij hem gebruikervoorwerpen voor het gebruik van softdrugs werd aangetroffen. Na verhoor werd de scholier heengezonden.

De controle komt voort uit eerder gemaakte afspraken tussen scholen, politie en justitie. Hierbij is afgesproken dat in de gemeente Rijssen-Holten een zogenaamd 'zero tolerance-beleid' geldt voor de aanwezigheid van zowel softdrugs als harddrugs in en om de scholen. (2010021370)

Grote hennepkwekerij ontdekt

Enschede

Vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur heeft de politie aan de Lonnekerweg in Enschede een grote in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In deze kwekerij stonden in totaal ruim 600 planten.

In de woning aan de Lonnekerweg in Enschede werden ruim 600 planten aangetroffen, verspreid over verschillende ruimtes in de gehele woning. Onderzoek wees uit dat stroom, water en gas illegaal werden verbruikt. Op last van de Officier van Justitie werden de planten en de benodigde apparatuur geruimd en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar of eigenaren van de hennepkwekerij. (2010021838)

Twee mannen aangehouden wegens bedreiging

Hengelo

Donderdag 11 maart werd op de Marskant in Hengelo omstreeks 17.00 uur een 18-jarige man uit Markelo bedreigd door twee mannen die hem voorbijreden in een auto. De beide mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

De 18-jarige man stond op de Marskant te wachten om over te steken. Op dat moment reed een auto voorbij met daarin twee mannen. Door één van de twee mannen werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tegen de zijruit gehouden in de richting van de 18-jarige Markeloër. Die voelde zich bedreigd en deed aangifte bij de politie. Doordat hij het kenteken van de auto genoteerd had, kon de politie enige tijd later de twee inzittenden van de auto aanhouden. Het gaat om een 26-jarige Enschedeër en een 28-jarige man uit Groenlo. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010021731)