Politie Zeeland


Politieberichten Zeeland 12 maart 2010

O-417-2010 Auto's opengebroken in Kruiningen
In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Kruiningen, tot nu toe, acht auto's opengebroken.
De auto's stonden geparkeerd in de Marconiestraat, de Einsteinstraat, de Fahrenheitstraat, de Voorhoute en de Meidam. Uit de auto's werd voornamelijk radio- en navigatieapparatuur gestolen.

O-418-2010 Aanrijding trein / auto, Nieuwdorp
Op een bedrijfsterrein aan de Denemarkenweg bij Nieuwdorp vond vrijdag rond 00.30 uur een aanrijding plaats tussen een goederentrein en een auto.
De automobilist, een 22-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, reed over het bedrijfsterrein om een stroomstoring verhelpen en al kijkend naar de te repareren onderdelen, stak hij een aantal spoorstaven over. Plotseling werd hij gegrepen door de locomotief van een goederentrein en hij kwam klem te zitten tussen de locomotief en de vangrail. De man kwam met de hulp van enkele collega's ongedeerd uit zijn auto. Van de auto was, behalve het bestuurdersgedeelte, niets meer heel. Over schade aan de locomotief is niets bekend.

W-419-2010 Aanrijding, Grijpskerke
Op de kruising Loodholseweg / Mariekerkseweg bij Grijpskerke vond donderdag rond 22.00 uur een aanrijding plaats.
Een 67-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed over de Loodholseweg in de richting van Oostkapelle. Op het fietspad naast de Loodholseweg reed in dezelfde richting een 16-jarig meisje uit dezelfde gemeente op een bromfiets. Op de kruising sloeg de automobilist linksaf en had geen erg in het meisje dat rechtdoor over de kruising reed. Het meisje viel en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De auto en de bromfiets raakten beschadigd.

W-420-2010 Babbeltruc, Vlissingen
In Vlissingen wist een onbekende jongeman woensdagmiddag een bewoonster van een woning in de Ferdinand Bollaan enkele tientallen euro's afhandig te maken.
De jongeman vroeg de vrouw met een smoesje geld te leen en beloofde dit nog dezelfde dag terug te betalen. De vrouw gaf hem, in goed vertrouwen, enkele tientallen euro's mee. Zij heeft de jongeman daarna niet meer gezien en ze heeft aangifte gedaan van oplichting.

Z-421-2010 Aanrijding in Terneuzen
In de Vlietstraat in Terneuzen vond vrijdagochtend een aanrijding plaats.
Een 36-jarige automobilist uit Hulst reed door de Vlietstraat en moest in verband met het overige verkeer afremmen. Een achter hem rijdende 22-jarige Terneuzense bestuurder kon niet tijdig stoppen en er volgde een aanrijding waarbij beide auto's beschadigd raakten. Na de aanrijding ontstond tussen beide bestuurders een handgemeen waarbij over en weer enkele klappen en schoppen werden uitgedeeld. Ook een inzittende uit de achterste auto was hierbij betrokken. De 36-jarige man is daarna voor behandeling naar de huisartsenpost gegaan. Over letsel bij de andere man is niets bekend.