Gemeente Achtkarspelen


Ondernemersprijs Achtkarspelen 2009

Wie is de beste ondernemer van de gemeente Achtkarspelen van het jaar 2009? Wie treedt er in de voetsporen van de vorige winnaar, Bouwbedrijf VDM uit Drogeham? In tijden van crisis komen de echte ondernemers boven drijven.

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Ondernemersprijs Achtkarspelen uitgereikt tijdens een samen met de ondernemersverening ABC georganiseerde bijeenkomst. Maar welk bedrijf komt hiervoor in aanmerking? U wordt uitgenodigd om hier bedrijven voor te nomineren.

Innovatie

Dit jaar zal het accent bij de beoordeling liggen op innovatie. Door innovatie kan een bedrijf zich onderscheiden van de anderen. Innovatie biedt de kans om een voorsprong op te bouwen. Elk bedrijf heeft het over innovatie maar welke bedrijven hebben dat nu echt goed opgepakt. Het kan door middel van grootscheepse vernieuwing van het productieproces maar ook door kleine ingrepen waardoor het proces verbeterd, versneld wordt of op een andere manier een verbetering bewerkstelligd. Verder zal biji de beoordeling natuurlijk ook mee worden gewogen hoe het bedrijf om gaat met duurzaamheid, werkgelegenheid, positief nieuws, groeipotentie, uniekheid, leefbaarheid/ betekenis voor de regio.

De jury

De gemeente Achtkarspelen is een gemeente met veel ondernemende mensen. De bedrijvigheid is groot binnen de gemeentegrenzen. Naast grote internationale bedrijven zijn er ook veel kleine, startende bedrijven.
âWij willen als gemeente daar graag onze waardering voor de ondernemers laten blijken door deze prijs uit te loven voor Dé ondernemer van het jaar. U bent tenslotte de drijvende kracht achter onze economieâ. Voor het maken van de keuze wie de prijs verdient is een jury ingesteld. Deze deskunidge jury heeft de zware taak om uit de nominaties dé ondernemer van het jaar 2009 te kiezen. De jury bestaat uit:

- Dhr. B. Talsma, commercieel directeur van VDM, de winnaar van de ondernemersprijs Achtkarspelen 2008

- Dhr. J. Atsma, lid van de Tweede Kamer voor het CDA.
- Dhr. W. van der Wal, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen
- Dhr. T. de Boer, manager Bedrijven, Rabobank Burgum de Lauwers
- Dhr. A. Procée, voorzitter ondernemersvereniging ABC

Wordt u Ondernemer van het jaar 2009?

U kunt uzelf of een ander bedrijf uit de gemeente nomineren voor de titel Ondernemer van het jaar. Stichtingen, verenigingen en (semi) overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname. Ondernemersverenigingen en middenstandsverenigingen wordt gevraagd om kandidaten voor te dragen.
U kunt onderstaand nominatieformulier voor 20 maart opsturen naar de gemeente Achtkarspelen, t.a.v. dhr. A.P. van der Meulen, (Accountmanager bedrijven, gemeente Achtkarspelen), antwoordnummer 2313, 9285 VZ Buitenpost. U kunt ook telefonisch uw nominatie doorgeven aan A.P. van der Meulen op telefoonnummer (0511) 54 86 26 /06 50 67 07 87 of een e-mail sturen naar
ap.vandermeulen@achtkarspelen.nl met bij voorkeur een uitgebreide motivatie.
Over de uitslag van de jury kan niet worden gecommuniceerd. Nominatieformulier Ondernemer van het jaar 2009 Bestandsgrootte: 34 KB

De prijs

De winnaar van de Ondernemersprijs Achtkarspelen krijgt behalve een wisselbokaal ook een fraai kunstwerk welke door een kunstenaar uit Achtkarspelen wordt gemaakt. En natuurlijk de eeuwige roem als beste ondernemer van het jaar van de gemeente Achtkarspelen.

De prijsuitreiking

De ondernemer van het jaar 2009 wordt op 12 april bekend gemaakt in De Dikke Draai in Surhuisterveen, Gedempte Vaart 24. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de ondernemersvereniging ABC. Zowel leden als niet-leden van het ABC zijn van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Het globale programma is als volgt:
17.00 uur Ontvangst
17.15 -18.00 uur Toespraak
18.00 uur Prijsuitreiking Ondernemersprijs Achtkarspelen

De nadere invulling van de avond wordt op een later moment bekend gemaakt.
Aansluitend is een buffet. Het buffet wordt u aangeboden door ondernemersvereniging ABC en de gemeente Achtkarspelen. Opgave voor het buffet kan via het ABC: secretariaat@abc-achtkarspelen.nl of per post: Postbus 8, 9230 AA Surhuisterveen. Graag het aantal personen doorgeven. U kunt voor aanmelding ook het onderstaande formulier gebruiken.
Aanmeldingsformulier uitreiking Ondernemer van het jaar Bestandsgrootte: 29 KB

Â