Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-03-2010

Politie onderzoekt autobranden in Oosterhout

OOSTERHOUT: Zoals donderdagavond al gemeld zijn in de wijk Oosterheide donderdagavond tussen 22.20 en 23.00 uur vier auto's in brand
gestoken. Een uitgebreid onderzoek in de omgeving heeft helaas niet geleid tot de aanhouding van de daders. De politie heeft van alle benadeelden een aangifte opgenomen. Vandaag wordt een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.

Ook is aan de aangesloten wijkbewoners vanmorgen een SMS-Alert bericht verstuurd met de navolgende tekst: POLITIEBERICHT:ivm 4-tal
autobranden donderdagavond tussen 22.30 en 23.00 uur in Oosterhout Zuid is de politie op zoek naar getuigen. Tips:0900-8844.

Een bewoner aan de Kamerlingh Onneslaan heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat zijn auto onder de carport van de woning aan de zijde Snelliusstraat stond geparkeerd. Rond 22.20 uur zagen zij vanuit de woning dat de voorzijde van de auto in brand stond. De carport en het huis staan circa drie meter uit elkaar. In de Potgieterstraat werd een bedrijfsauto in brand gestoken. De eigenaar heeft nog samen met de buren geprobeerd de brand te blussen. Ook hij deed aangifte van brandstichting.

Op de Hildebrandlaan werd eveneens een auto in brand gestoken. De eigenaar deed aangifte. Een auto die voor het brandende voertuig geparkeerd stond liep eveneens schade op. Verder heeft een bewoner aan de Leeuwenhoeklaan aangifte gedaan van brandstichting. De eigenaar verklaarde dat zijn auto op eigen grond stond aan de zijde van de Musschenbroek.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur een
59-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 60-jarige echtgenote hebben mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat haar man de laatste tijd erg in de war is, zeker als hij zijn
medicijnen niet inneemt en alcohol drinkt. Hij zou haar bij de keel gegrepen hebben en haar enkele klappen met de vlakke hand hebben gegeven. Ook had hij haar geschopt. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie zoekt oorzaak steekincident in relationele sfeer

OOSTERHOUT: Gisteravond werd omstreeks 21.50 uur op een
fabrieksterrein aan het Wilhelminakanaal Noord een steekpartij gemeld. Ter plaatse bleek dat een 32-jarige man uit Dongen verschillende steekwonden had opgelopen. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht. De politie arresteerde ter plaatse een 30-jarige man die ook uit Dongen komt. Hij werd door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De technische recherche is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de achtergronden van het incident.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer en de verdachte bekenden zijn van elkaar. De ruzie die voorafging aan het
steekincident speelde zich vermoedelijk af in de relationele sfeer. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis, er zou geen direct levensgevaar zijn. De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wijkagent op zoek naar benadeelden krattendiefstal

OOSTERHOUT: De wijkagent in Dommelbergen Noord roept in verband met een recherche onderzoek wijkbewoners op die in de afgelopen twee maanden de dupe zijn geworden van de diefstal van kratten met lege flesjes op zich te melden. Tips hierover zijn welkom
opteam-oosterhout@mw-brabant.politie.nl

Uit het onderzoek van de wijkagent is inmiddels gebleken dat de afgelopen twee maanden diverse diefstallen van lege kratten hebben plaats gevonden, onder meer vanuit tuinen, balkons en schuurtjes. Opvallend is echter dat tot op heden slechts één benadeelde de moeite heeft genomen om aangifte te doen. Ook eventuele getuigen van dit soort diefstallen kunnen zich melden. De wijkagent heeft namelijk de dader(s) hiervan op het oog.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-03-2010 13:41 | © Regio Midden en West Brabant |