Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV wil opheldering over Saudische beloning voor Erdogan vrijdag 12 maart 2010

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de berichtgeving dat de Turkse premier Erdogan door Saudi- Arabië wordt beloond voor zijn anti-westerse politiek:


1.)
Kent u de berichten "Erdogan gets Saudi nod as Mideast force" en "Saudi awards Turkey's Erdogan for `service to Islam' waarin melding wordt gemaakt van de prijs die Erdogan mocht ontvangen voor zijn "diensten ten behoeve van de islam"? (1)


2.)
Hoe beoordeelt u het signaal dat van deze prijsuitreiking uitgaat, namelijk dat Turkije wordt geëerd voor zijn buitengewone diensten voor de islam door de doelen van de islamitische natie te verdedigen met name, wanneer het gaat om de Palestijnse kwestie en door het Turkse secularisme langzaam te ontmantelen?


3.)
Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat Erdogan tijdens het ontvangst nemen van zijn prijs volhardde in zijn pleiten voor een Hamas- regime in Israel waarmee de internationale politiek in onderhandeling dient te treden? Ziet u hierin aanleiding om het toetredingsproces van Turkije tot de EU te stoppen? Zo neen, waarom niet?

(1)
Klik hier voor het artikel op jihadwatch.org
Klik hier voor het eerste artikel op middle-east-online.com Klik hier voor het tweede artikel op middle-east-online.com