Gemeente Kaag en Braassem

De gemeenteraad vergadert op maandag 15 maart

Maandag 15 maart 2010 om 20.00 uur vergadert de gemeenteraad. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De vergadering is in de raadzaal van het gemeentehuis.

De punten die onder andere op de agenda staan, zijn:

Â

Gezond maken Braassemerland

De raad heeft eerder besloten om de uitvoering van het project meer bij de markt te leggen en minder bij de gemeente. Om dit te realiseren zijn aanpassingen in het plan nodig zodat marktpartijen willen meedoen. De raad wordt gevraagd een besluit te nemen over de aanpak om dit te realiseren.

Dekking uitbreiding begraafplaats Woubrugge

De raad wordt gevraagd een besluit te nemen over de uitbreiding van begraafplaats Woubrugge. Het nieuwe ontwerp voorziet in een toename van 300 graven, een ontsluiting op de N446, keldergraven, urnenzuilen, urnengraven, een strooiveld en een parkeerplaats.

Harmonisatie onderwijsvoorzieningenbeleid

De harmonisatie van het onderwijsvoorzieningenbeleid gaat ervan uit dat de schoolbesturen verantwoordelijk worden gemaakt voor de keuzes en uitvoering van het onderwijsvoorzieningenbeleid binnen de themaâs cultuur, muziek, milieu en beweging. De gemeente stelt hiervoor budget beschikbaar. De raad wordt gevraagd het beleid vast te stellen.

Â

Vaststelling hamerstukken

De volgende stukken zijn niet ter bespreking in de raad geagendeerd.

a. Wijzigen van de verordening commissie bezwaar- en klaagschriften Kaag en Braassem 2009;
b. Instemmen met het onttrekken van maximaal â¬22.000,- per jaar uit de bestemmingsreserve âRecreatie en Toerismeâ ten behoeve van een prestatiesubsidie âTik van de Molenâ;
c. Vaststellen behandeling kadernota 2011, jaarrekening 2009 en begroting 2011;
d. Vaststellen verbreding bruggen Haarlemmerringvaart; e. Vaststellen van de Algemene subsidieverordening Kaag en Braassem (gewijzigde verordening n.a.v. behandeling in politiek forum Samenleving en Openbare Ruimte).

Â

VergaderstukkenÂ
De complete agenda, inclusief alle vergaderstukken voor deze vergadering, kunt u vinden in de Vergaderkalender van het RaadsInformatieSysteem. U kunt de raadsvergadering live beluisteren op Unity FM (105.0 FM).Â