Provincie Flevoland


Toeristisch Ambassadeurstitel voor Regien Nelis

Publicatiedatum: 12 maart 2010

Regien Nelis, communicatie adviseur van het Flevo-landschap heeft donderdag 11 maart de Toeristisch Ambassadeurstitel in de wacht gesleept. Dit deed zij tijdens de Dag van de Toeristische Ambassadeurs Flevoland. Alle ondernemers en werknemers in de toeristisch recreatieve sector zijn uitgenodigd en uitgedaagd deze prestigieuze titel te winnen door mee te doen aan de kennisquiz over Flevoland. De ambassadeur van vorig jaar, Heidi Broertjes uit Dronten, reikte aan het einde van de middag samen met Andries Greiner de prijs uit.

Doel van de kennisquiz is het vergroten van de kennis van de toeristische bestemmingen in Flevoland onder de aanwezigen. Zij zijn immers het eerste aanspreekpunt voor de toeristische bezoeker en kunnen de bezoekers navigeren naar de vele leuke, spannende en bijzondere bestemmingen die Flevoland rijk is. De tweede plek was voor William Vercraeye, van Natuurlijk Schokland. Tom Bremer, eigenaar van forellenvisvijvers 'De Huif' werd derde.

Startsein toeristisch seizoen

Tijdens deze dag werd ook het startsein voor het toeristisch seizoen gegeven, met aandacht voor alle nieuwe items die de toeristische sector dit komende seizoen in de markt zet. Zo vond de lancering van de MP3 routes plaats. NORT Flevoland ontwikkelt dit jaar samen met diverse partners uit de sector tal van activiteiten op het gebied van digitale routes voor fietsen, wandelen en autorijden. Flevoland wordt hierdoor nog meer een echte fietsprovincie. Door middel van belevingsroutes en te downloaden MP3 routes beleeft de fietser Flevoland veel intensiever.

Initiatiefnemers

De Dag van de Toeristische Ambassadeurs is een initiatief van NORT Flevoland, Toerisme Flevoland en de Kamer van Koophandel Gooi, Eem- en Flevoland.