Gemeente Heumen

Besluiten van de raad van 11 maart 2010

In de raadsvergadering van 11 maart zijn de notulen en de besluitenlijst van de vergadering van 25 februari vastgesteld. Vervolgens aanvaarde de raad in de oude samenstelling nog de geloofsbrieven van de nieuwe leden die op 3 maart zijn gekozen.

Na het afscheid van de vertrekkende leden werden de nieuwe raad geïnstalleerd. Deze nam de volgende besluiten:

- bestemmingsplan Droogsehof: behandeling uitgesteld tot april
- de motie van PvdA/GroenLinks over de oversteek van de Rijksweg in Malden ter hoogte van Kloosterstraat, aangevuld door Democraten Gemeente Heumen (nu al maatregelen treffen): aangenomen. De daarin gevraagde inspanning om bij de provincie gedaan te krijgen dat de kruising in de reconstructie van de rest van de Rijksweg op te nemen zal volgens wethouder Van Veluw extra geld kosten. Er werd afgesproken dat het college het onderwerp nogmaals bespreekt met de politie en de provincie als wegbeheerder. Tevens wordt onderzocht of de inzet van verkeersbrigadiers mogelijk is.

- de motie van de VVD om voor 1 april het trapveldje in Heumen aan te leggen kwam niet in stemming omdat wethouder Van den Berg toezegde dat het er komt zo gauw de vorst uit de grond is.

Concept-besluitenlijst 11 maart 2010 download