Corio wil CO2 reduceren in samenwerking met Nuon

12/03/2010 14:24

Nuon Mediarelaties

Vastgoedbelegger Corio Nederland heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van CO2-reductie door te gaan samenwerken met Nuon. De samenwerkingsovereenkomst werd gisteren ondertekend door John van Haaren (CEO Corio Nederland) en Hans Mart Groen (directeur Nuon Sales Nederland) in Woonmall Villa ArenA te Amsterdam.

Nuon zal vanaf 2011 groene stroom en klimaatneutraal gas leveren aan de gehele Nederlandse portefeuille van Corio. Met hulp van Nuon-dochter ingenieursbureau Ebatech wil Corio 30% van het energieverbruik reduceren. Daarvoor wordt een 0-meting voor de gehele Nederlandse Corio portefeuille gehouden. Als eerste complex wordt winkelcentrum Alexandrium Rotterdam onderworpen aan een algehele analyse van de energiehuishouding. Het is de bedoeling de aanbevelingen nog dit jaar te implementeren en de resultaten daarvan af te zetten tegen de nulmeting.

Over Corio

Corio is één van de grootste beursgenoteerde beleggers in vastgoed, met een focus op retail in Europa. De portefeuille van EUR 5,9 miljard bestaat voor 94% uit winkelcentra in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Het actieve hands-on management van Corio's lokale management organisaties levert een toegevoegde waarde op voor consumenten, huurders en uiteindelijk de aandeelhouders.





http://www.corio-eu.com