Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 12 maart

Alkmaar, 12-03-2010 o 15.00 uur

Overval op bouwmarkt opgelost

Alkmaar, donderdag 14 januari 2010.

Donderdag 14 januari werd rond 21.15 uur een bouwmarkt overvallen aan de Laanenderweg. De vijf personeelsleden wilden het pand net verlaten toen er vier mannen kwamen aangerend. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de werknemers gedwongen het pand weer binnen te gaan. De bedrijfsleider werd gedwongen de kluis te openen. Nadat de daders het geld hier uit hadden gehaald verdwenen zij via de roldeur aan de achterzijde van het pand.

Uit het onderzoek zijn drie verdachten naar voren gekomen die konden worden aangehouden. Het gaat om mannen uit Alkmaar in de leeftijd van 17, 19 en 21 jaar. Een vierde verdachte is inmiddels aangehouden die weliswaar niet heeft deelgenomen aan de overval, maar wel voor het wapen had gezorgd. Het ging om een 19-jarige Alkmaarder die in maart werd aangehouden.

Verboden speelgoedwapens ingenomen

Hoorn, donderdag 11 maart 2010.

Rond 17.30 uur kreeg de politie de melding dat er twee jongens op de Spaarneweg liepen met een wapen in hun hand. Ze werden aangehouden en bleken twee echt uitziende speelgoedpistolen bij zich te hebben. De jongens waren 14 en 15 jaar en afkomstig uit respectievelijk Hoorn en Zwaagdijk. Ze verklaarden de verboden wapens gewonnen te hebben bij een kermisattractie op het Betje Wolffplein. Onderzoek wees uit dat dit inderdaad het geval was. In de attractie, eigendom van een exploitant uit Bovenkarspel, troffen de agenten nog zes van dergelijke wapens aan. Alle wapens werden in beslag genomen.

Bemoeial aangehouden

Den Helder, donderdag 11 maart 2010.

Rond 20.15 uur werd op de Sluisdijkstraat een 27-jarige man uit Den Helder, aangehouden, in de houdgreep genomen en overgebracht naar het politiebureau. Hij had een agent beledigd die bezig was een bekeuring voor een ander uit te schrijven. De verdachte uitte grove beledigingen en werd door de agent daarop aangesproken. Hij trachtte weg te lopen waarna hij werd overmeesterd. Op het bureau wilde de man niets verklaren. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens belediging en belemmering van een ambtenaar bezig met zijn functie.

Drie verdachten aangehouden voor overval op woning

Opmeer, vrijdag 12 maart 2010.

Op woensdagavond 6 januari omstreeks 23.25 uur werd een bewoner van een pand aan de Koekoeksbloem in Opmeer gewond bij een overval op zijn woning. De man werd gestoken met een scherp voorwerp en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen hebben twee personen hard bij de woning weg zien lopen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld op basis van het opgegeven signalement en tips van getuigen. In januari konden al twee verdachten worden aangehouden. Het ging om een 18-jarige jongen uit Opmeer en een 20-jarige Heerhugowaarder. Uit het onderzoek bleek dat nog een derde persoon bij de overval betrokken was. Het ging daarbij om een 20-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats). Hij werd in maart aangehouden.

Onopvallende videosurveillance

Regio Noord-Holland Noord, 11 maart 2010.

Videosurveillanten van politie Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland hebben de afgelopen dagen op diverse wegen in de provincie bestuurders met een gevaarlijk rijgedrag aan de kant gezet. Hieronder een kleine selectie van de staandehoudingen:

Op de N203 (80-km-weg) bij Castricum werden twee automobilisten aan de kant gezet die met resp. 128 km/uur en 117 km/uur het overige verkeer in gevaar brachten. De videosurveillanten lieten aan de hardrijders de videobeelden zien van gevaarlijke rijgedrag. Beide bestuurders kregen direct hun bekeuring mee.

Op de A9 ter hoogte van Akersloot werd een automobilist aan de kant gezet vanwege zijn afwijkende rijgedrag. De bestuurder kreeg een boete mee voor zijn snelheidsoverschrijding van 37 km/uur.

Op de Rijksweg A7 viel een 34-jarige automobilist uit Zwaag direct op bij de videosurveillanten omdat hij met een gemiddelde snelheid van 179 km/uur reed ter hoogte van Berkhout. De videosurveillanten zetten deze bestuurder aan de kant en vorderde direct zijn rijbewijs in.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opnameapparatuur.

Huiselijk geweld

Schagen, donderdag 11 maart 2010.

In de avonduren heeft de politie een 63-jarige man uit Schagen in zijn woning aangehouden nadat hij zijn vrouw tijdens een ruzie had mishandeld. De man had haar op haar hoofd geslagen waardoor ze pijn aan haar hoofd en kaak opliep. De man gaf de mishandeling toe. Volgens het protocol tegen huiselijk geweld werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor de nacht werd ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. Er volgt mogelijk een huisverbod voor de man.

Drankrijder rijdt drie betonpalen uit grond

Egmond aan Zee, donderdag 11 maart 2010.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een bestelauto op het Pompplein tegen een aantal betonpalen was aangereden. Ter plaatse werd de 18-jarige bestuurder van de auto uit Egmond aan den Hoef aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn en had tijdens het nemen van een bocht de macht over het stuur verloren. Zijn auto raakte door de botsing waar beschadigd.

Aan het bureau blies de man ruim tien maal de toegestane hoeveelheid: 940 ug/ (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen en er is een proces-verbaal tegen de jonge bestuurder opgemaakt.

Drie helers van gestolen fietsen aangehouden

Alkmaar, donderdag 11 maart 2010.

De bestrijding van fietsendiefstal is een belangrijk speerpunt van de Politie Noord-Holland Noord. Fietsendiefstal is grote ergernis en een veelvoorkomende vorm van criminaliteit. Op diverse plaatsen in de regio zijn agenten actief om helers van gestolen fietsen op te sporen, immers, zonder heler geen steler.

In de middaguren werden in Alkmaar drie helers betrapt op een gestolen fiets. Het ging om een 20-jarige man uit Amsterdam, een 20-jarige man uit Alkmaar en een 13-jarige jongen uit Alkmaar. Ze werden, onafhankelijk van elkaar, allen aangehouden op de Laan van Brussel. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na signalering gestolen busje

Bergen, vrijdag 12 maart 2010.

Vannacht rond 00.30 uur zagen surveillerende agenten op de Bergerweg twee witte busjes rijden van het merk Mercedes en Mitsubishi. Ze trokken de kentekens van de autos na en toen bleek dat de Mitsubushi als gestolen geregistreerd stond. Beide voertuigen werden aan de kant van de weg gedirigeerd.

Hierop ontsnapte de bestuurder van het gestolen voertuig. Hij rende weg via een erf richting de tennishal Groeneweg en wist daar te ontkomen. Ook zoeken met een politiehond hielp niet.

De bestuurder van de Mercedes kon wel worden aangehouden. Dat was een 39-jarige man uit Amstelveen die eerder met de politie in aanraking is geweest. Hij is ingesloten in verband met een nader onderzoek. De busjes zijn in beslag genomen. Er lagen inbrekerswerktuigen in zoals een slotenbreker en schroevendraaiers.

Verdachte van inbraak aangehouden

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2010.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een kringloopwinkel aan de Zijperstraat. Een getuige gaf een signalement door. Kort hierna werd aan de hand van de beschrijving van de verdachte een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Schinkelwaard. Hij had inbrekersgereedschap bij zich. Hij is in verband met een nader onderzoek ingesloten in een politiecel.

Stijging inbraken

Schagen, vrijdag 12 maart 2010.

De afgelopen veertien dagen is er vrijwel iedere dag ingebroken in woningen in Schagen. Gisteravond was het raak in een woning aan de Verzetlaan. Tussen 15.30 en 22.20 uur zijn inbrekers binnen gekomen, vermoedelijk met een valse sleutel. De gehele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. Het is nog niet bekend wat er precies weg is. Datzelfde geldt voor een woning aan het Laanplein in het centrum van Schagen. Daar werd vannacht ingebroken en werden kasten opengebroken.

De inbraken en pogingen daartoe vonden plaats in verschillende wijken zoals Muggenburg en het centrum. In de meeste gevallen kwam men binnen na het openbreken van een deur aan de achterkant van de woning.

De politie adviseert om woningen goed af te sluiten met behulp van degelijk hang- en sluitwerk. Dure spullen zoals laptops en fotocameras kunnen het best uit het zicht geplaatst worden. Mocht u iets verdachts zien noteer dan gegevens zoals een signalement of een kenteken van een auto en geef dit door aan de politieservicelijn via 0900-8844. Bij spoed kunt u ook het alarmnummer 112 bellen.

Meer inbraakpreventietips zijn te vinden
op:http://www.politiekeurmerk.nl/

Zes aanhoudingen voor overval op woning

Anna Paulowna, vrijdag 12 maart 2010.

Op zondagavond 21 februari werden twee 16-jarige jongens uit Anna Paulowna aangehouden voor een overval op een woning aan de Vrouw Steenlaan. Inmiddels is het onderzoek afgerond en zijn er zes verdachten aangehouden. Het gaat om jongens tussen 15 en 17 jaar. Allen zijn afkomstig uit Anna Paulowna en Den Helder.

Op de bewuste zondagavond werd rond 22.15 uur aangebeld bij de woning van het slachtoffer. De 62-jarige bewoonster deed open. Er stonden twee jongens voor de deur. Zij drongen de woning binnen. De bewoonster werd vastgepakt en bedreigd met een mes. Er kwam nog een persoon de woning binnen. Het huis werd doorzocht, terwijl één van de overvallers het slachtoffer onder bedreiging hield. Nadat het hele huis was doorzocht verlieten de drie jongens de woning. De politie werd gebeld. Deze maakte een zoekslag in de omgeving. Twee verdachten konden worden aangehouden in de omgeving van het huis. Tijdens het onderzoek kwamen de namen van de overige vier verdachten naar voren. Zij konden voor verhoor worden aangehouden.

De zes verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontrole

Schoorl, donderdag 11 maart 2010.

De politie controleert steeds vaker het verkeer binnen de bebouwde kom omdat daar vaak aanrijdingen met lestel plaatsvinden. Bij een controle op de Laanweg tussen 16.00 en 18.30 uur werden 104 overtreders betrapt die sneller reden dan de toegestane 50 km/u. Er waren 581 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Met 223 km/u over snelweg

Wieringermeer, donderdag 11 maart 2010.

Tussen 15.30 en 18.00 uur heeft de politie de snelheid gemeten van het verkeer op de snelweg A7. Van de 1575 passanten reden er 322 sneller dan 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 223 km/u. Goede tweede was een automobilist die 214 km/u reed. Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Overval op bezorger opgelost

Den Helder, vrijdag 12 maart 2010.

Met de aanhouding van twee mannen van 17 en 19 jaar uit Den Helder is de overval op een bezorger op 14 februari op de Doorzwin in Den Helder opgelost.

Omstreeks 22.00 uur reed het 19-jarige slachtoffer op een bromfiets naar de Doorzwin om een maaltijd te bezorgen. Toen hij met de bestelling naar de voordeur van het opgegeven adres liep, werd hij bedreigd door twee mannen. Een van hen had een (mogelijk) vuurwapen. De andere had een mes. Zij wilden het geld van het slachtoffer hebben. Uiteindelijk gingen zij er vandoor met een klein bedrag aan wisselgeld.

De politie stelde een onderzoek in en kwam op basis van het opgegeven signalement de verdachten op het spoor Zij konden in februari en maart worden aangehouden.

Politie zoekt moeder van vondeling(tevens homepagebericht)

Hoorn, vrijdag 12 maart 2010.

Gistermiddag rond 16.30 uur is bij een huisartsenpraktijk aan de Dubloen een pasgeboren baby gevonden. De politie is op zoek naar de moeder omdat zij wellicht geestelijke en of lichamelijke hulp nodig heeft.

Het kindje werd gevonden door een patiënt die een formulier bij de praktijk moest ophalen. Hij hoorde geluid vanonder een dekbed dat in een nis naast de voordeur op de grond lag. Onder het dekbed stond een doosje met daarin het kleine jongetje dat zorgvuldig was toegedekt.

De huisarts heeft het kindje onmiddellijk onderzocht en het blanke jongetje bleek alleen licht onderkoeld te zijn. De baby is in verder goede gezondheid overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn waar hij de komende dagen wordt verzorgd. De baby is vermoedelijk geboren op woensdag 10 maart en lag naar schatting vanaf de middaguren donderdag bij de huisartsenpraktijk.

Nader onderzoek naar moeder

De politie houdt rekening met een wanhoopsdaad van de moeder of van mensen uit haar omgeving en stelt een nader onderzoek in. Een buurtonderzoek maakt daar deel van uit.

Verdere informatie

De burgemeester van de gemeente Hoorn gaat het jongetje aangeven bij de burgerlijke stand. Verdere informatie over de opvang en het welzijn van de baby wordt verstrekt door de Raad voor de Kinderbescherming 030-8882400.

Tips voor politie

Mocht u tips hebben over wie de moeder van de baby kan zijn belt u dan met de politie in Hoorn: 0900-8844.