Gemeente Amsterdam


Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam
Directie Communicatie
Postbus 202
1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550

www.amsterdam.nl

Persbericht
Concept

Datum 12 maart 2010

Burgemeester Cohen treedt per direct terug

Job Cohen heeft vandaag aangekondigd dat hij per direct zijn functie als burgemeester van Amsterdam neerlegt en zich verkiesbaar stelt voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Cohen werd op 17 januari 2001 geïnstalleerd als burgemeester van Amsterdam. Begin 2007 werd hij herbenoemd voor een tweede termijn. Wethouder Lodewijk Asscher is eerste loco-burgemeester. Hij geeft vanmiddag een korte toelichting op de ontstane situatie na het vertrek van burgemeester Cohen.

Burgemeester Cohen bekleedt vanuit zijn functie tal van nevenfuncties, zoals korpsbeheerder van politie Amsterdam-Amstelland, voorzitter Regionaal Orgaan Amsterdam, voorzitter AB Stichting Amsterdam Partners en voorzitter Stichting Koninklijk Paleis. Ook deze functies komen per direct te vervallen.

In bijgaand document vindt u de complete tekst van de verklaring van burgemeester Cohen over zijn vertrek.

Loco-burgemeester Asscher zal om 17.00 uur een korte toelichting geven op de ontstane situatie na het vertrek van burgemeester Cohen. Deze bijeenkomst vindt plaats op het Stadhuis, Amstel 1, B&W kamer. U kunt zich voor hiervoor aanmelden via hlechkar@bda.amsterdam.nl.

Pb- 060