Sogeti en GEMBA samen verder met IBM Maximo

12/03/2010 16:12

Sogeti Nederland B.V.

Sogeti Nederland en GEMBA hebben een partnerovereenkomst gesloten voor dienstverlening op onderhoudsmanagement met IBM Maximo. Door de samenwerking ontstaat de grootste - en mogelijk de beste - combinatie in de markt voor Asset Management.

GEMBA is Triple A partner van IBM Maximo in het VAR-segment. Sogeti behaalt volgende maand naar alle waarschijnlijkheid haar Triple A status van IBM Maximo als enige partij in het CSI-segment. Bovendien start de combinatie met een kleine zestig specialisten in Maximo en is de organisatie zo ingericht dat er snel opgeschaald kan worden naar het niveau waarmee elke klantvraag kan worden ingevuld. De overeenkomst geldt in beginsel voor de Nederlandse markt.

"De samenwerking met een partner als Sogeti biedt GEMBA de mogelijkheden om grotere accounts te bedienen", zegt directeur Jack Lok. Gemba is een organisatie met ruime ervaringen op het gebied van implementatie van Asset & Servicemanagement systemen en is preferred partner van IBM. "Samen zijn we vanaf nu in staat om de complete dienstverlening op Asset Management te leveren en dat kan alleen maar voordelen opleveren voor onze klanten en beide partners", aldus chief sales officer Bart Hendriks van Sogeti.

Asset Management met Maximo is de manier om de dienstverlening van de IT organisatie beter aan te laten sluiten op een toenemende vraag vanuit onderhoudsmanagement. Uit recentelijk onderzoek van IBM gehouden onder 750 CEO's blijkt dat 78% van de geïnterviewden de integratie van business en technologie als de beste manier zien om hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren. "Maximo is bij uitstek een technologie die op dit scheidsvlak wordt ingezet.", zegt Martin van Capelleveen, Practice Leader Asset Management van Sogeti.

Bedrijven beschikken met IBM Maximo over optimale mogelijkheden om onderhoud en beheer van vooral kapitaalgoederen te optimaliseren en de levensduur van deze waardevolle apparatuur te verlengen. Het programma biedt een complete webgebaseerde oplossing, die overal in de organisatie gebruikt kan worden, ook mobiel.

Gemba is een Partner van IBM Maximo platform van het eerste uur. Al meer dan 12 jaar houd zij zich bezig op het IBM Maximo platform. Door een duidelijke focus op de IBM Maximo produkt range en een uitgebreid trainings programma weten we ons te onderscheiden in de markt als gewaardeerd Premier Business partner van IBM.

Sogeti investeert al langer in Maximo. Vorig jaar werd door de ICT-dienstverlener twee miljoen euro uitgetrokken om medewerkers op te leiden in drie opkomende technologieën: Enterprise Content Management & Workflow, Asset Management en Test Data Management & archiving.

VAR: Value Added Reseller

CSI: Consultants & System Integrators

Over Gemba Services B.V.

Gemba is een organisatie met ruime ervaringen op het gebied van implementatie van Asset & Servicemanagement systemen. Vanuit een filosofie van no-nonsense aanpak hebben al onze mensen een praktische achtergrond gecombineerd met een hoog IT kennis niveau. Gemba is een geaccrediteerde Business partner van IBM, en leveren de volledige Tivoli Portfolio op het gebied van Asset en Business Service management. Naast het leveren van de Software richt Gemba zich vooral op het leveren van Services en Training rondom Tivoli producten. Meer informatie over Gemba is te vinden op Gemba.nl

Over Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het

gebied van testen en architectuur nemen wij op de Nederlandse markt een dominante positie in. Sogeti levert

met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van haar opdrachtgevers. Wij streven

daarbij naar hechte en langdurige relaties met opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti

structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en werken bij Sogeti.nl