Gemeente Enkhuizen

Uw parkeervergunning voor 15 maart in huis

Vandaag worden alle toegekende nieuwe parkeervergunningen verstuurd. Het betreft in ieder geval de vergunningen waarvan de aanvraag voor 6 maart is ingediend, is betaald en is voorzien van de juiste documenten. De parkeervergunningen worden morgen of uiterlijk maandag afgeleverd. Aanvragen die na 5 maart zijn ingediend en/of nog niet betaald of volledig zijn, zijn op dit moment in behandeling. Deze worden zo spoedig mogelijk afgehandeld.

Oponthoud
Velen van u hebben via internet een nieuwe vergunning aangevraagd. Echter, onverwacht veel bewoners van de binnenstad hebben hun parkeervergunning schriftelijk aangevraagd. P1, de organisatie die voor de gemeente Enkhuizen de uitgifte van de vergunningen verzorgt ervaart een licht oponthoud door deze enorme hoeveelheid schriftelijke aanvragen. Een groot gedeelte daarvan is in de laatste twee weken binnengekomen. Een schriftelijke aanvraag vergt een langere verwerkingstijd dan een aanvraag via internet. Daarnaast is het ook mogelijk dat een vergunning (nog) niet wordt verleend omdat deze niet is betaald of dat de meegestuurde documenten niet juist of onvolledig zijn. Hierdoor is extra correspondentie met de aanvragers nodig. Ook dit kost extra tijd. De meest voorkomende fout is, dat het verkeerde deel van het kentekenbewijs is meegestuurd.

Gewenningsperiode
Om de bewoners van de binnenstad te laten wennen aan het nieuwe vergunningensysteem heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een korte gewenningsperiode in te stellen. In deze periode controleert de gemeente wel het gebruik van vergunningen en waarschuwt wanneer u verkeerd geparkeerd staat of wanneer een vergunning ontbreekt. Houdt u er rekening mee dat deze periode van korte duur is. Fout parkeren in de blauwe zone wordt wel bekeurd.

Blauwe streep Verlaat
Per abuis is op het Verlaat aan beide zijden een blauwe streep getrokken. De streep waar deze voorheen niet lag wordt binnenkort weer verwijderd.