Gemeente Brummen


Centrum voor Jeugd en Gezin geopend

(Oorspronkelijke publicatie datum: 12-03-2010)

Wethouder Van Klinken opent CJG

Wethouder Geert van Klinken opende afgelopen woensdag het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de gemeente Brummen. Dit deed hij door samen met medewerkers van het CJG ringen te werpen. Hiermee werd gesymboliseerd dat het CJG de samenwerking tussen organisaties rond jeugd verder versterkt. Ongeveer tachtig belangstellenden (jong én oud) waren bij deze feestelijke opening aanwezig.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin vindt u in onze gemeente op twee locaties. In Eerbeek is het CJG gevestigd in het Tjark Riksgebouw. Plein Vijf is de locatie van het CJG in Brummen. Het CJG voorziet in een laagdrempelige manier om informatie voor kinderen, jongeren en ouders toegankelijk te maken. Zij kunnen bij het CJG binnenlopen met vragen over bijvoorbeeld opgroeien, opvoeden, gezondheid of ontwikkeling. U kunt ook telefonisch vragen stellen. Het telefoonnummer is (0575) 56 89 29. Mailen kan ook naar info@cjgbrummen.nl. of kijk op www.cjgbrummen.nl.

Samenwerking
Het CJG is opgezet in nauwe samenwerking tussen de jeugdgezondheidszorg (Verian en GGD Gelre IJssel), de Stichting Welzijn Brummen, Bureau Jeugdzorg én de gemeente Brummen. Door deze samenwerking kan de zorg rond kinderen en jongeren beter georganiseerd worden. In de komende periode betrekt de gemeente Brummen ook andere organisaties die met jeugd werken zoals scholen, sportverenigingen en huisartsen intensief bij het CJG.