Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelse politici twitteren bij coalitieonderhandelingen

Bij de coalitieonderhandelingen in de gemeente Capelle aan den IJssel staat 'openbaarheid' centraal. De drie bijeenkomsten die volgende week in het gemeentehuis gepland staan, zijn door iedereen live te volgen. Niet alleen vanaf de publieke tribune of via een rechtstreekse uitzending van Radio Capelle, maar ook via twitter.

Volg de coalitieonderhandelingen via de website
Speciaal voor de gelegenheid is het twitter-account Capelle_1 gelanceerd. Hiermee kunnen Capelse politici de komende dagen overal openbaar op reageren. De Capelse 'tweets' zijn te volgen via de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl. Op deze site staat tevens het laatste nieuws en zijn achteraf de verslagen van de bijeenkomsten te vinden. Wethouder Aart-Jan Moerkerke publiceerde vandaag de eerste tweet via Capelle-1: "Coalitieonderhandelingen-pagina op de Capelse website! Openbaarheid uniek voor Capelle. Erg benieuwd naar het verloop..." De twitter-mogelijkheid en de live-uitzending van Radio Capelle komen voort uit de wens van Leefbaar Capelle om de onderhandelingen in de openbaarheid te voeren.

Coalitieonderhandelingen
De coalitieonderhandelingen vinden plaats tijdens drie bijeenkomsten in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Tijdens de eerste bijeenkomst (maandag 15 maart 20.30 uur) verkent Leefbaar Capelle met welke partijen er inhoudelijke aanknopingspunten zijn om verdere gesprekken mee te voeren. De uitkomsten worden verwerkt in een vergelijkingsschema. Dit schema toont- zowel inhoudelijk als cijfermatig - met welke partijen Leefbaar Capelle aanknopingspunten ziet voor vervolggesprekken. Tijdens een tweede bijeenkomst (woensdag 17 maart 20.30 uur) krijgen partijen de gelegenheid aan te geven hoe zij zelf staan tegenover verdere deelname aan de onderhandelingen. Leefbaar Capelle maakt op de derde bijeenkomst (vrijdag 19 maart 13.00 uur) definitief bekend met wie zij verder gaan.

Noot voor de redactie/