Ingezonden persbericht


*** Persbericht***

EMD voor operatieve oogheelkunde

Als oogarts is het voor u van cruciaal belang om de vele patiëntengegevens die u tijdens een behandeling verzamelt in een goed systeem vast te leggen. Oogheelkunde in het bijzonder is een medisch specialisme waarin een veelheid aan apparatuur wordt gebruikt en gegevens worden vastgelegd. Als oogarts heeft u een scala aan meetgegevens tot uw beschikking op basis waarvan uw patiënt de optimale zorg krijgt die u kan bieden. Daarom is het van groot belang om deze essentiële patiëntgegevens in een systeem te verwerken waar het helder en overzichtelijk bewaard wordt. Medicore Software biedt hiervoor een uitstekende oplossing: MC-Focus.

MC-Focus is een specialistisch oogheelkundig dossier dat zowel voor refractiechirurgie als voor operatieve oogheelkunde wordt ingezet. Het systeem bevat een verslagleggingmodule, specialistische formulieren en biedt de mogelijkheid om documenten overzichtelijk te beheren.

In Nederland zijn er al een aantal oogheelkundige klinieken die naar volle tevredenheid met het systeem werken."MC-Focus is een absolute uitkomst voor een oogarts. Het systeem is uiterst gebruiksvriendelijk, intuïtief en eenvoudig te bedienen. Dat wil dus zeggen dat de gebruiker er snel, efficiënt en kostenbesparend mee kan werken", aldus Boris Hololtcheff, directeur van Medicore Software. "Het sluit goed aan bij wat een oogarts nodig heeft om alle patiëntgegevens te registreren; van anamnese tot specialistische meetresultaten en van diagnose tot behandelingsverslagen." MC-Focus bevat al diverse koppelingen met oogheelkundige apparatuur om meetgegevens en afbeeldingen direct in te lezen in het dossier.

Gebruikers van het systeem kunnen in de beheeromgeving de applicatie naar eigen wens en behoefte inrichten en wijzigen. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van de gebruikers, is Medicore ook in 2010 bezig om de functionaliteiten verder uit te breiden. Zo wordt er onder andere gewerkt aan een uitgebreid documentenbeheer waarmee externe labuitslagen, foto's en andere papieren informatie wordt gescand en opgeslagen in het dossier van de desbetreffende patiënt.

In het afgelopen jaar is MC-Focus doorontwikkeld van dossier voor refractiechirurgie tot een volledig dossier voor operatieve oogheelkunde. Hiervoor zijn nieuwe elektronische formulieren toegevoegd. De consulten in de operatieve oogheelkunde zijn korter dan bij refractiechirurgie. Er wordt zodoende anders en minder geregistreerd, Operatieve oogheelkunde is verzekerde zorg, dat vaak ingezet wordt voor oudere patiënten met klachten als staar, glaucoom, etc. Refractiechirurgie is onverzekerde zorg en bestaat vaak uit laserbehandelingen en lensimplantaties. Het verschil in beide zorgtypen vraagt dus om een andere werkwijze voor het registreren van gegevens. MC-Focus speelt hier adequaat op in.

Jeroen Gent, als business consultant bij Medicore verantwoordelijk voor de ontwikkeling van MC-Focus, licht toe wat gebruikers nog meer kunnen verwachten van dit product: "We merken dat er veel behoefte is aan een oogheelkundig dossier dat volledig webbased is. Het is op iedere computer met een internetverbinding beveiligd te gebruiken. Het systeem is dus voor iedere oogarts een betaalbare oplossing met krachtige functionaliteit."

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem (MCIS) is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. MC-Focus sluit hier perfect op aan. Gebruik maken van Medicore Software betekent dat u altijd beschikt over een up-to-date softwarepakket. De consultants van Medicore staan u terzijde in alle facetten van een succesvolle implementatie.


Noot voor redacties

Voor verdere informatie (