Gemeente Sittard-Geleen


nr. 044-20100312

Informateur: externe advisering inschakelen t.b.v. coalitievorming

Sittard-Geleen, 12-03-2010 - Informateur Pieter Meekels heeft vanmiddag aan alle raadsfracties tijdens een openbare bijeenkomst een advies uitgebracht, op basis van de eerder deze week gehouden gesprekken. Hij stelt voor om de informatiefase te verlengen middels inschakeling van onafhankelijke c.q. externe advisering door één of meerdere personen. De opdracht zou moeten luiden om, op basis van gesprekken met alle afzonderlijke fracties , een opdrachtformulering voor de formatiefase te verkennen.

De aangegeven thema's vertrouwen, stabiliteit, kwaliteit, werkbaarheid en een eerste inhoudelijke beoordeling kunnen daarbij aan de orde komen. Tijdens de gesprekken zijn volgens Meekels al enkele competenties en kenmerken genoemd, die bruikbaar zijn voor de invulling van de voorgestelde externe advisering.

Hij stelt dan ook voor dat de twee grootste partijen (GOB en CDA) in samenspraak deze competenties en kenmerken in combinatie met wellicht reeds bestaande ideeën vertalen in een concreet voorstel en dit aan de vertegenwoordigers van alle partijen voorleggen.

Na gebleken draagvlak kan de informatiefase voortgezet worden. Omwille van de voortgang heeft het de voorkeur van Meekels dat het extern advies na ongeveer 1 week afgerond en beschikbaar is, zonder daarmee de benodigde zorgvuldigheid geweld aan te doen.




Gemeente Sittard-Geleen