Gemeente Hulst


Persbericht - 12.03.2010

Coalitie Hulst gevormd

Het nieuwe dagelijkse bestuur van de gemeente Hulst is gevormd. Dat maakte formateur Frank van Driessche (Groot Hontenisse) op 12 maart 2010 bekend. De volgende partijen zijn tot een akkoord gekomen:
- Groot Hontenisse (4 zetels)

- PvdA (3 zetels)

- CDA (2 zetels)

- VVD (2 zetels)

Ook zijn de kandidaat-wethouders door de coalitiepartners bekend gemaakt. Alle 4 de partijen schuiven hun lijsttrekker naar voren als kandidaat-wethouder:

- Groot Hontenisse Frank van Driessche

- PvdA Diana van Damme Fassaert

- CDA Adri Totté

- VVD Clen de Kraker
De portefeuilleverdeling zoals de coalitie die voor ogen heeft, is op hoofdlijnen bekend. Frank van Driessche neemt de samenlevingsportefeuille op zich. Ruimtelijke ordening wordt de portefeuille van Diana van Damme Fassaert. Adri Totté gaat zich toeleggen op financiën en Clen de Kraker neemt Openbare Werken op zich. De verdere uitwerking van het akkoord en de portefeuilles vindt in de loop van volgende week plaats.

De coalitievorming impliceert dat de 4 genoemde kandidaat-wethouders hun raadszetel moeten opgeven. Die zetels worden ingevuld door de volgende kandidaat van die partij. Daarbij is de rangorde zoals vastgesteld door het centraal stembureau bepalend. De eerstvolgende personen in die rangorde van de coalitiepartijen zijn: Jo van Remortele (Groot Hontenisse), Frank Smits (PvdA), Piet van de Kerkhove (CDA) en Monique de Bruijn van Denderen (VVD).
Deze 4 personen moeten nog kenbaar maken of zij hun lidmaatschap wensen te accepteren.
Wanneer zij dat niet wensen, dan komt de volgende op de lijst van rangorde aan bod.

Raadsvergadering
Op donderdag 25 maart 2010 vindt de raadsvergadering plaats tijdens welke de wethouders worden benoemd en de nieuwe 4 raadsleden worden geïnstalleerd. Ook komen in deze vergadering allerlei praktische zaken aanbod, zoals het reglement van orde van de gemeenteraad, de invulling van de raadscommissies, de gemeenschappelijke regelingen, etc.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl