Ministerie van Defensie

Commandant der Strijdkrachten opent carrièrebeurs

12 maart 2010, 16.02 uur

Samen met gastvrouw Nicolette van Dam heeft generaal Peter van Uhm vandaag de Nationale Carrièrebeurs geopend in de Amsterdam RAI. De Commandant der Strijdkrachten zette voor de studenten en starters op de arbeidsmarkt uiteen hoe het is om bij Defensie aan de slag te gaan.

Van Uhm noemde concrete voorbeelden van hoe Defensie werkt aan veiligheid binnen en buiten Nederland. Zowel het ruimen van bommen, de marechaussee op Schiphol als de inzet van F-16's die 24 uur per dag het Nederlands luchtruim bewaken, passeerden de revue. Defensie werkt volgens de hoogste militair in rang aan een betere wereld.

Minimaatschappij

Als ambassadeur van zijn eigen organisatie benoemde Van Uhm de mogelijkheden binnen Defensie. "We zijn een minimaatschappij in de maatschappij", zo begint hij. "We zijn van alle markten thuis. We hebben artsen, werktuigbouwkundigen, ICT-ers, economen, noem maar op! We zijn een van de grootste werkgevers van Nederland met hele mooie banen."

Carrièremogelijkheden

Op het moment dat de aanwezige jongeren vragen konden stellen, bleek dat velen de microfoon niet schuwen. De vragen richtten zich vooral op de mogelijkheden van een baan na een bepaalde studie, zoals economie of werktuigbouwkunde, en de maximale leeftijd om in te stromen.

Meer informatie over een baan bij de krijgsmacht is te vinden op de verschillende wervingssites van Defensie.