Ingezonden persbericht


Persbericht
Maarsbergen, 12 maart 2010

Kamp Holland heeft het!
Eredivisie Live
beschikbaar in Afghanistan

Met ingang van aanstaand weekend is Eredivisie Live ook beschikbaar voor de Nederlandse militairen in Afghanistan. In 'Kamp Holland' kunnen de Nederlandse manschappen zodoende rechtstreeks de ontknoping van de vaderlandse competitie volgen. Dit weekend staat onder meer de topper Ajax - PSV op het programma. Ook de andere locaties in Afghanistan kunnen binnenkort live Eredivisie voetbal kijken.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV: "Het is geweldig dat het vaderlandse voetbal nu ook beschikbaar is voor de Nederlandse manschappen in Afghanistan. De Eredivisie is van iedereen en door Eredivisie Live aan te bieden in Kamp Holland kunnen ook zij de spannende ontknoping van de competitie rechtstreeks volgen. Bovendien hopen we op deze manier enige afleiding te kunnen bieden van de zware omstandigheden waarin zij dagelijks moeten opereren."

Commandant van de Task Force Uruzgan, brigade-generaal Cees van den Heuvel: "Naast het werk is voetbal voor velen een passie. Dat dit hier op Kamp Holland samengebracht wordt, is een geweldig initiatief. Na hard werken, lekker hard ontspannen en dat gaat hiermee zeker lukken."

Luis Suarez, aanvoerder Ajax: "Dat de grote wedstrijden van Ajax in veel landen worden uitgezonden dat wist ik al toen ik nog in Uruguay woonde. Maar dit is iets anders en daarom speciaal. Er is op verzoek van de militairen al eens een door alle spelers gesigneerde Ajax vlag overhandigd in Uruzgan. We weten dat er veel Ajacieden in Kamp Holland zitten. Maar ik kan me voorstellen dat álle Nederlandse militairen het leuk vinden om deze wedstrijd te bekijken. Het lijkt me een goede en leuke afleiding van hun belangrijke en moeilijke werk daar."

Fred Rutten, trainer PSV: "We vinden het geweldig dat ook de PSV fans onder de Nederlandse militairen in Uruzgan deze belangrijke wedstrijd rechtstreeks kunnen volgen op Eredivisie Live. Als PSV leven we enorm naar deze topper toe en de wetenschap dat we tot ver over de landsgrenzen worden gesteund motiveert ons alleen nog maar meer. We hopen er een prachtige wedstrijd van te maken."

Programma aanstaand weekend
Vrijdag 12 maart
20.45 uur: FC Twente - ADO Den Haag

Zaterdag 13 maart
18.45 uur: NAC - FC Groningen
19.45 uur: AZ - RKC Waalwijk
19.45 uur: VVV-Venlo - FC utrecht
20.45 uur: N.E.C. - Roda JC

Zondag 14 maart
14.30 uur: Feyenoord - Heracles
14.30 uur: Vitesse - sc Heerenveen
14.30 uur: Willem II - Sparta
16.30 uur: Ajax - PSV

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs en Endemol, voor iedereen in heel Nederland te ontvangen. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van Jan van Halst, Jaap Stam, Ruud Gullit, Guus Hiddink, Erwin Koeman en Ronald Koeman. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel internationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker en de EK Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Naast de vele live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld, Real Madrid TV en drie keer per week een vers 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over a lle clubs. Iedere vrijdag blikken Wilfred Genee en Johan Derksen vooruit op de eerstvolgende Eredivisie speelronde in 'Doordekken'. En 'De Ballen' is het enige echte voetbalprogramma speciaal voor kids!
---




Ingezonden persbericht