Gemeente Delft

Kompas wijst daklozen de weg

Vrijdag 12 maart heeft wethouder Rensen het sociaal pension en de nachtopvang van stichting PerspeKtief aan Spoorsingel 7- 8 officieel geopend. In een feestelijke sfeer heeft de wethouder het regionale daklozenbeleid toegelicht. Dat beleid richt zich er op alle daklozen in 2013 passende huisvesting te bieden, waar nodig aangevuld met zorg.

Kompas is de noemer voor een persoonlijk traject voor daklozen uit de regio Delft, Westland en Oostland. Binnen Kompas bundelen bestaande organisaties hun krachten. Nieuw binnen Kompas is het CTI-team: hier helpen 'casemanagers' personen met complexe, meervoudige sociaal maatschappelijke en/of psychiatrische problemen op een gestructureerde manier aan de nodige zorg. De inspanning die organisaties en daklozen in het Kompastraject leveren is er op gericht dat alle daklozen voor 2013 een passende woning hebben en blijven behouden, met of zonder verdere begeleiding. Op dit moment zijn er twintig personen die het Kompastraject volgen, dat moeten er dit jaar nog dertig worden.

Wethouder Rensen: "Behalve op het zorgaanbod richten we ons ook op het voorkomen van huisuitzettingen. En we hebben de noodzakelijke voorzieningen voor opvang en doorstroom van dak- en thuislozen flink verbeterd en waar nodig uitgebreid. Het pand aan Spoorsingel 7-8 is daar het meest recente voorbeeld van. Ik ben hartstikke trots op het resultaat dat we de afgelopen jaren met elkaar hebben bereikt."

Binnen Kompas werken stichting PerspeKtief (opvang en woonbegeleiding), Brijder (verslavingszorg) , GGZ-Delfland (psychiatrische zorg), Dagbesteding DWO (dagbesteding) en STOED (schuldhulpverlening) samen met de gemeente Delft, wooncorporaties en het Zorgkantoor. Het CTI-team zijn de 'verbindingsofficieren'.

Noot voor de redactie: (