VVD Rotterdam


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD tevreden met grondige hertelling

Rotterdam, 12 maart: De VVD Rotterdam is blij dat de stemmen die bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn uitgebracht, nu allemaal herteld zijn. Fractievoorzitter Jeannette Baljeu: "Op deze manier hebben we volledige duidelijkheid over de aantallen van de stemmen."

De hertelling bracht geen grote verschuivingen teweeg. Opmerkelijk was wel dat in totaal zo'n 1200 stemmen extra werden geteld, wat tot gevolg had dat alle zittende partijen er enkele honderden stemmen bij kregen. De zetelaantallen bleven voor alle partijen echter hetzelfde.

De commissie tot Onderzoek van de Geloofsbrieven komt dinsdag met een advies over de uitslag. Daarbij zal ook gekeken worden naar de rechtmatigheid van de verkiezingen. De commissie onderzoekt de onregelmatigheden die bij de gemeente gemeld zijn, zoals posters en flyers op stembureaus, meerdere mensen tegelijk in een stemhokje e.d. Uiteindelijk stelt de oude gemeenteraad de verkiezingsuitslag vast.

Baljeu: "Voor wat betreft de onregelmatigheden tijdens de verkiezingen moeten we het onderzoek van de commissie afwachten. Maar in ieder geval bestaat er nu geen onzekerheid meer over de telling van de stemmen. Dat is belangrijk voor het vertrouwen van de burger in de politiek."