Socialistische Partij

SP Amsterdam

Nieuwe gemeenteraadsfractie geïnstalleerd

12-03-2010 * Laurens Ivens, Remine Alberts en Maureen van der Pligt zijn deze week als leden van de nieuwe SP-raadsfractie in de gemeenteraad geïnstalleerd. Bij deze installatie wees fractievoorzitter Laurens Ivens erop dat er snel belangrijke beslissingen genomen dienen te worden. Ivens: "Tijdens de campagne bleken partijen het allemaal eens te zijn dat er verbeteringen in onderwijs, bij de woningbouw, voor echte integratie en in de strijd tegen armoede hard nodig zijn. Daar ligt een uitdaging voor de korte termijn. Een nieuw stadsbestuur is snel nodig om hier werk van te maken."
Laurens Ivens
Ivens feliciteerde de leden van D66 met hun grote succes bij de verkiezingen en wenste hen veel succes met de belangrijke rol die zij in de raad en wellicht in het stadsbestuur gaan vervullen. Ook de drie nieuwe partijen werden door de SP gefeliciteerd. Ivens: "Het is een grote prestatie als het je als nieuwe partij lukt om de gemeenteraad te bereiken. De Amsterdamse trots zal meer tot zijn recht moeten komen. Ook zullen de dieren een belangrijkere rol moeten krijgen in de gemeente. En tot slot moeten we Amsterdam redden, en toch nog maar eens goed kritisch naar de Noord-Zuidlijn kijken."

De SP ziet de verkiezingsuitslag niet als een boodschap dat de partij deel van het stadsbestuur moet gaan uitmaken. Ivens: "Wij willen dolgraag onze voorstellen verder ten uitvoer brengen via het stadsbestuur om zodoende Amsterdam menselijker en socialer te maken. We zijn er klaar voor om de stap naar het stadsbestuur te zetten, maar nu lijkt de kiezer de SP deze rol nog niet te willen geven. Gelukkig kunnen we ook vanuit de oppositie onze strijd voor een nieuwe koers blijven voortzetten."