Gemeente Valkenburg aan de Geul

Nieuw kunstwerk voor Valkenburg

Vandaag heeft Martin Eurlings, burgemeester van Valkenburg aan de Geul, de expositie Kunst in Valkenburg geopend. Daarbij onthulde hij tevens dat kunstenaar Stief de Smet een beeldhouwwerk mag maken dat een plek krijgt in het Geulstadje. Hiervoor hebben Landal Kasteeldomein De Cauberg, Holland Casino Valkenburg en de gemeente een bedrag van ⬠20.000,- beschikbaar gesteld.

Â

Projectgroep Kunst en Cultuur

Kunst moet toegankelijk worden voor iedereen. Daarom krijgen de inwoners van de gemeente Valkenburg elke drie jaar een kunstwerk aangeboden, dat te bezichtigen is in de openbare ruimte. Dit is een initiatief van Projectgroep Kunst en Cultuur, bestaande uit galerie Marx & Marx, Giardino Galerie & Beeldentuin, kunstenaar Con Tonnaer, Museum Land van Valkenburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Â

Kunst in Valkenburg

Ook Kunst in Valkenburg (KiV) moet kunst bereikbaar maken voor een breed publiek. Deze expositie vindt plaats in de historische schatkamer van de St. Gerlachuskerk en kloostergang van Château St. Gerlach. Van 13 t/m 28 maart en in het paasweekend van 3 t/m 5 april kunnen bezoekers hier genieten van hoogwaardige kunst.

Â

Drie kunstaanbieders

De drie initiatiefnemers van KiV zijn Con Tonnaer, bekend om zijn moderne, zeer kleurrijke en expressieve schilderkunst, Marx & Marx, gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar, en Giardino Galerie & Beeldentuin die beschikt over een uitgebreide collectie internationale beelden en schilderijen. Deze drie kunstaanbieders zijn verenigd in stichting KiV, die kunst op de kaart wil zetten in de gemeente Valkenburg.

Â