19e Kunst aan Huis Route Lauwersland "Landverwanten"


Het thema van de Kunst aan Huis AtelierRoute Lauwersland 2010

LEENS (GR), 20100110 -- Het Lauwersland is met haar schoonheid en rust een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars uit verschillende disciplines. Of men er nu geboren is, of later is komen wonen, allen voelen een vorm van genegenheid en verbondenheid met dit land. Dat maakt hen LANDVERWANTEN. Het thema wil iets uitdrukken van de verbinding met de streek en haar mensen, verwantschap met de lagen in het gebied, verwantschap met de essentie van de kunst. Kernbegrippen zijn: - ruimte - vrijheid - eigenzinnigheid, eigenheid en cultuurhistorie - het landschap, wortels en thuis zijn - inspiratie en reflectie

Kunstenaars

De Stichting Kunst aan Huis Route Lauwersland organiseert sinds de oprichting in 1992 elk voorjaar een nieuwe kunstroute binnen het Lauwersland. Uniek in de samenstelling van de route is de afwisseling van kunstenaars en locaties. Hierdoor is er in de route altijd ruimte voor nieuwe kunstenaars die zich in het Lauwersland vestigen en aankomend jong talent binnen het gebied.
Ook dit jaar stellen 26 professionele kunstenaars gedurende het 2e en 3e weekend in maart hun werkplek open voor publiek.
Er is zeer gevarieerd werk te zien, te beleven en te kopen. Van schilder- en tekenkunst, keramiek, beeldhouwwerk in steen, brons en andere materialen tot sieraden, fotografie, grafiek, kleding en weefkunst. Ook de werkruimtes zijn zeer divers, van huiskamer tot fabriekshal.

Kans op kunst.

Evenals andere jaren is er kans een kunstwerk t.w.v. 1000 Euro naar keuze te winnen van een van de deelnemende kunstenaars! De kunstwerken zijn in de ateliers te bezichtigen en foto's hiervan zijn alvast te zien op de website. De loten zijn tijdens de weekenden te koop in de ateliers.
Elke bezoeker die een of meer loten koopt, krijgt in ieder geval een aardig aandenken aan de route in de vorm van het themaboekje "Landverwanten". Een eenmalige uitgave waarin de deelnemende kunstenaars in tekst en beeld uiting geven aan hun gevoel van (land)verwantschap.

Data en openingstijden.

De weekenden vinden plaats op 13-14 en 20-21 maart 2010.
De kunstenaars ontvangen u van 11.00 tot 17.00 uur. Het bezoek aan de ateliers is gratis.
De overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars is te zien in de Museumboerderij van Verhildersum te Leens. Openingstijden: 11.00 - 17.00 uur. Toegang 2,50 euro inclusief koffie of thee en een aardig aandenken.
Op vrijdag 12 maart vindt de officiële opening plaats in de Museumboerderij van Verhildersum te Leens om 20.00 uur.

Informatie en routebeschrijving.

De 176 km lange route loopt rondom het Lauwersmeer (Groningen/Friesland) en is in cultuurhistorisch opzicht ook heel aantrekkelijk. Er kan op elk punt in de route gestart worden. De ateliers zijn duidelijk herkenbaar aan de Kunst aan Huis spandoeken. Op de routekaart op onze website www.kunstaanhuis.nl zijn diverse locaties aangegeven waar u terecht kunt voor een drankje, lunch, diner en overnachting.
Folders met de routebeschrijving zijn o.a.verkrijgbaar bij de VVV's en bibliotheken in het Lauwersland, de CBK Groningen en Kunstuitleen Friesland en bij de deelnemende kunstenaars.
Onze nieuwsbrief en foto's van eerdere routes kunt u vinden op www.kunstaanhuis.hyves.nl .
Daar kunt u ook uw reactie plaatsen.
Voor meer Informatie over de deelnemende kunstenaars, foto's en een printbare versie van de routebeschrijving kunt u terecht op onze website: www.kunstaanhuis.nl





ingezonden persbericht