Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 12-03-2010

Controle rijonderricht

MAARSSEN/AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 11 maart een controle op rijonderricht (autorijscholen) uitgevoerd.

De controle vond van 09.00 uur tot 12.00 uur op het parkeerterrein van de Maarssenveenseplassen in Maarssen plaats en van 13.00 uur tot 15.00 uur op een parkeerterrein aan de Vlooswijkseweg in Amersfoort. Door motoragenten werden de te controleren lesautos naar de controleplaatsen geleid.

In totaal veertig lesautos werden gecontroleerd. Daarbij werd een proces-verbaal opgemaakt voor niet kunnen tonen autopapieren en voor het niet bij zich hebben van de bevoegdheidspas, één keer werd een waarschuwing voor een bevoegdheidspas gegeven en één keer werd een verlopen bevoegdheidspas ingenomen. Zes lessen moesten worden gestaakt omdat de leerlingen geen ID-bewijs bij zich hadden en dus niet duidelijk was of zij wel ouder dan 18 jaar waren.

Gewond bij ongeluk

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen op een scooter is op donderdag 11 maart gewond geraakt toen hij tegen een auto reed.

De scooter werd vermoedelijk bestuurd door een andere 16-jarige jongen. De jongen die gewond raakte zat als passagier achterop. De jongens hadden net getankt en reden omstreeks 17.30 uur op de Amsterdamseweg tegen het verkeer in, in de richting van de Stadsring. Een 51-jarige automobilist uit Amersfoort reed vanaf de Amsterdamseweg de Nijverheidsweg op. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 16-jarige vermoedelijke passagier gewond raakte. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Onduidelijk is nog welke jongen de bestuurder is geweest van de scooter. De politie onderzoekt de aanrijding.

Heling en nog celstraf tegoed

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 11 maart een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man reed op een gestolen fiets en bleek nog het één en ander aan openstaande vonnissen te hebben.

Agenten controleerden rond 22.30 uur twee mannen op het Jan van Riebeeckpad. Toen de fiets van de 34-jarige man werd gecontroleerd, bleek deze te zijn gestolen. Daarop werd hij aangehouden wegens heling en/of diefstal. Op het politiebureau werd snel duidelijk dat hij ook nog boetes had openstaan. Omdat hij die niet kon betalen mag de 34-jarige man 18 dagen de cel in.

Medeverdachte winkeldiefstal verhoord

(zie persberichten Eemland zuid; 11/03/10 winkeldief verzet zich)

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige inwoonster van Amersfoort verhoord over de winkeldiefstal die afgelopen woensdag plaatsvond bij een winkel in de Langestraat.

Op die bewuste woensdag, rond 14.25 uur, kreeg de politie de melding dat een winkelbediende van een winkel aan de Langestraat een 22-jarige vrouw uit Hoevelaken had betrapt op het stelen van goederen. Er werd gezien dat de gestolen goederen werden verstopt in een kinderwagen. Toen de 22-jarige vrouw doorhad dat ze was betrapt begon ze de winkelbediende te schoppen en probeerde zij de 25-jarige winkelbediende zelfs te bijten. Een bekende van de verdachte pakte vervolgens het kind uit de kinderwagen en rende hard de winkel uit en verdween in de richting van de Varkensmarkt.

De medeverdachte meldde zich vrijwillig op het politiebureau en legde een verklaring af. Zij erkende met de aangehouden verdachte in de winkel te zijn geweest maar wees betrokkenheid bij de winkeldiefstal af. Het kind van de verdachte had zij op haar aanwijzing meegenomen. Na dit verhoor is zij weer heengezonden. De al eerder aangehouden vrouw uit Hoevelaken is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Diefstal uit winkel opgelost

AMERSFOORT De politie heeft een 48-jarige inwoonster aangehouden die zich meldde naar aanleiding van een uitzending van Bureau Hengeveld op woensdag 10 maart.

In die uitzending werden beveiligingsbeelden getoond van de diefstal van een tagapparaat waarmee winkelgoederen kunnen worden beveiligd. De verdachte die herkenbaar op de camerabeelden te zien was, meldde zich hierna donderdag op het politiebureau.

Zij is in verzekering gesteld en wordt verhoord. Het onderzoek naar de tweede betrokken verdachte wordt voortgezet.

Babbelaar

AMERSFOORT De politie waarschuwt de bewoners van Amersfoort voor een man die met een babbeltruc probeert binnen te komen en tijdens zijn aanwezigheid in de woning waardevolle goederen meeneemt.

Dit is inmiddels twee keer gebeurd deze week bij woningen op de Houtmanstraat en de Bloemendalsestraat. Op de Houtmanstraat meldde de verdachte zich afgelopen zondag 7 maart rond 21.50 uur met het verzoek even te mogen bellen. Eenmaal in het bezit van haar mobiele telefoon spurtte de man naar buiten en verdween hij op een zwarte fiets.

Twee dagen later, op dinsdag 9 maart rond 21.30 uur, meldde zich vermoedelijk dezelfde man met een identiek verhaal bij de woning op de Bloemendalsestraat. Op het moment dat de 32-jarige aangeefster haar mobiele telefoon zocht, stopte de verdachte een navigatiesysteem in zijn zak en verdween hij uit de woning.

Mogelijk is de verdachte ook actief geweest op woensdag 3 maart en donderdag 4 maart toen een man zich meldde met de vraag of hij even mocht bellen. Dit vond plaats bij woningen op de Pullstraat en de Roggeveenstraat. De bewoners misten geen goederen maar meldden dit wel bij de politie.

Van de man is het volgende signalement bekend:


- Getinte huidskleur, mogelijk van Turkse of Noord-Afrikaanse afkomst, tussen de 30 à 50 jaar, lengte 1.65 à 1.70 meter, normaal tot gezet postuur, korte haardracht en gekleed in een donkere leren jas.

De politie verzoekt eventuele andere benadeelden of getuigen contact op te nemen met de politie in Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Indien een persoon zich met dit verhaal aan de deur meldt, wordt u verzocht te bellen met het alarmnummer 112.