Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 12-03-2010

Vrouw bestolen verdachten aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag vond op de Gloriantdreef een diefstal plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 76-jarige vrouw uit Utrecht werd omstreeks 15.05 uur beroofd van haar portemonnee. Via het cameratoezicht werd gezien dat twee mannen hier verantwoordelijk voor waren. Na de diefstal reden de mannen weg in een donkerrode auto met een buitenlands kenteken in de richting van de Theemsdreef. Op de Moldaudreef zagen agenten ter hoogte van het winkelcentrum Overkapel de auto rijden. De mannen, 31 en 35 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, kregen een stopteken en werden aangehouden. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man met mes aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij verdacht werden van het in bezit hebben van een mes.

Door getuigen werd rond 16.50 uur naar de politie gebeld omdat men twee mannen op

t Goylaan had zien lopen met een mes. De politie ging ter plaats en kreeg onderweg door dat de mannen inmiddels in een stadsbus waren gestapt. De bus werd op het Tolsteegplantsoen aan de kant gezet en agenten gingen de bus in.

In de bus werden twee mannen, beiden 18 jaar en uit Utrecht, aangetroffen. Het tweetal voldeed aan de opgegeven signalementen. Tijdens de fouillering werd niets aangetroffen. Wel werd naast de mannen op een stoel een mes aangetroffen. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Brandstichting

UTRECHT Op de Magelhaenlaan vond donderdagavond een brandstichting plaats. De politie zoekt getuige(n).

Omstreeks 18.35 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken op de Magelhaenlaan. Ter plaatse troffen agenten achter een garage een hoop vuil aan die in de brand stond. De brandweer had het brandje snel geblust. De politie is op zoek naar getuige(n) van de brandstichting. Heeft u iets gezien of informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Getuigenoproep beroving

UTRECHT Twee nog onbekende mannen hebben op donderdagavond 11 maart tussen 18.50 en 19.00 uur geprobeerd een 20-jarige man uit Utrecht te beroven van zijn laptop.

Die avond fietste de man op de Leidseweg toen hij werd gepasseerd door een scooter met twee opzittenden. Zij hadden opvallend veel aandacht voor de laptoptas van het slachtoffer. Enkele minuten later kwam dezelfde scooter weer langs de man rijden en probeerde de bijrijder de tas van de fiets af te trekken. Dit was ook op de Leidseweg net voorbij de Muntbrug. Hierdoor viel het slachtoffer van zijn fiets en raakte licht gewond aan zijn gezicht. Hij moest aan zijn verwondingen behandeld worden in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving.

Signalement

De verdachten zouden zitten op een donkere, vermoedelijke zwarte scooter met een kapot achterlicht. De mannen hebben een Marokkaans uiterlijk en waren beiden in het donker gekleed. Zij droegen beiden geen helm. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van de stad Utrecht via 0900-8844 (lokaal tarief).

Zware mishandeling

UTRECHT Een 19-jarige man is op donderdag 11 maart per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij gewond was geraakt bij een vechtpartij, waarbij de man vermoedelijk ook gestoken is.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten werd ter hoogte van de Edmund Eyserlaan/Jara Beneshof. Ook zou daarbij gebruik zijn gemaakt van een steekwapen. In een voortuin van een perceel op de Jara Beneshof troffen de agenten de 19-jarige man uit Utrecht aan. Hij had een behoorlijke hoofdwond opgelopen bij het incident. Twee verdachten, een 16-jarige jongen uit De Meern en een 15-jarige jongen uit Utrecht konden in de buurt worden aangehouden.

Ook werd in de buurt van de vechtpartij een steekwapen gevonden. De 19-jarige jongen werd na behandeling in het ziekenhuis ook aangehouden. Over en weer zouden behoorlijke klappen zijn uitgedeeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.