FNV Bondgenoten



Honderden stakende schoonmakers maken EW kop van jut

Honderden stakende schoonmakers gaan vandaag op bezoek bij het hoofdkantoor van schoonmaakbedrijf EW met een kop van jut. EW is de volgende stop in de toer langs schoonmaakbedrijven waar de schoonmakers nu mee bezig zijn.

Schoonmakers zijn al ruim twee weken in staking om een nieuwe cao af te dwingen. Ze willen een redelijke loonsverhoging, een reiskostenvergoeding en meer opleidingsmogelijkheden.

Bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten: "Schoonmakers zijn altijd de kop van jut en willen dat nu omdraaien. Grote bedrijven willen schoonmaakwerk voor minder dan niks. De schoonmaakbedrijven zeggen daar ja en amen op, laten zich uitknijpen en knijpen vervolgens zelf weer de schoonmakers uit. Die zijn dat zat en komen nu op voor hun rechten."

Behalve zo'n 250 trein- en stationschoonmakers uit het hele land staken in Amsterdam en Rotterdam inmiddels ook schoonmakers van UWV, Reed Elsevier, Telegraaf, Achmea, Cordares, Erasmus Universiteit, WTC, ABN Amro, Hogeschool Rotterdam, Philip Morris, de Belastingdienst en Schiphol.