Gemeente Voorschoten


Inloopavond tijdelijke huisvesting basisschool Het Kompas

het Kompas De bestaande schoolgebouwen van Het Kompas en De Vink worden vervangen. Het is de bedoeling dat het komende najaar gestart wordt met de bouw van deze scholen.

Tijdelijke huisvesting
Beide scholen worden gesitueerd op de huidige locatie van basisschool Het Kompas. Dat betekent dat voor basisschool Het Kompas gedurende de bouw tijdelijke huisvesting gerealiseerd wordt. Het gaat om 16 lokalen die voor een periode van ca. 14 maanden noodzakelijk zijn om de school te huisvesten. De gemeente heeft een aantal locaties onderzocht waar de tijdelijke huisvesting gesitueerd kan worden. Het college heeft uiteindelijk gekozen voor het terrein aan het Nicolaespad.

Belangrijk is dat er een goede ontsluiting van de verkeersstromen gaat plaatsvinden. Op dit moment zijn we bezig om dit zo optimaal te regelen.

Inloopavond
Hierbij worden omwonenden van het Sint Nicolaespad uitgenodigd voor een inloopavond waarop de gemeente nader op de plannen ingaan. Deze bijeenkomst vindt plaats op 25 maart a.s. van 19:00 tot 21:00 uur in de aula van basisschool de Vink. De omwonenden van het Sint Nicolaespad hebben een uitnodiging voor de inloopavond ontvangen.
* 12 maart 2010